Крият банкови документи на Плевнелиев

Рейтинг:
0 0
Сашо Диков отказа да предостави на TV7 копие от документа за президентския имот в Гърция

Водещият на предаването "Дикоф" по Нова телевизия Сашо Диков отказа да предостави на TV7 копие от документа за банковите преводи на предприемача Росен Плевнелиев за къщата в Гърция, който показа в своето предаване вчера.

Като коректна медия, TV7 пожела да получи справката, с която разполагат колегите. Вместо това, Диков се скри зад своя продуцент, който вече втори ден на отговаря нито на мобилния си телефон, нито на изпратените от нас съобщения.

Въпросите, които TV7 постави на държавния глава са принципни, а именно:

- какъв е произходът на парите, с които е закупен имотът в Гърция,

- как е осъществена сделката и защо се е наложило плащане в брой

Нотариалният акт, който TV7 получи по официален път, потвърждава, че къщата в Амаксина е купена с пари в брой, като до момента документът не се оспорва от никого. Затова TV7 изпрати на различни институции и медии документа, преведен от заклет преводач, за да има максимална прозрачност.

Близо седмица, след като TV7 поиска по официален път с писмо до президентската канцелария отговор на въпроса, защо е плащано в брой и ако не е така, под каква форма е извършена сделката, справка с неясен адрес попадна в друга медия.

От показаното за секунди в ефир не стана ясно дали това е банков превод за покупка на къщата в Халкидики или тези пари са преведени с друга цел. Най-важният въпрос обаче е, защо справката не беше изпратена на TV7 или най-лесното - качена на сайта на президентската институция.

Водещият Сашо Диков си позволи да говори на границата на лъжата. По принцип данъчната информация е поверителна и компетентен по темата журналист трябва да е запознат с този факт.

Нотариалният акт, който TV7 разпространи, не е взет от Данъчната служба на Гърция. ТВ7 се позовава на официален документ от Агенцията по вписванията в Йерисос. Ако някой иска да навреди на президента, като ни предоставя документ, който Росен Плевнелиев оспорва с банковите си извлечения, това не касае TV7.

Държавният глава следва да потърси необходимото уточнение и правата си пред съответните власти на Република Гърция.

добави коментар
Бареков: Пловдивският кмет да подаде оставка
Кметът на Пловдив Иван Тотев трябва незабавно да подаде оставка, за да остави прокуратурата да си...
От 1000 "гербери" в Пловдив, 500 работят в общината
Продължават скандалните разкрития, свързани със записания тайно по време на семинар на ГЕРБ кмет на...
В момента:
Най-удивителните фотографии на National Geographic
14:00
Новини
14:10
Градове на бъдещето
14:30
Новини
22 октомври
София
В момента
Разкъсана облачност
8°C
Днес
Слънчево
Min: 6°C
Max: 24°C
Утре
Слънчево
Min: 8°C
Max: 22°C
22 октомври
На 22 октомври 1906 г. е положен първият камък на сградата на Варненския аквариум. Той е създаден по идея и с подкрепата на цар Фердинанд. Царят се...