Българска експедиция заминава за Антарктида

Рейтинг:
0 1
Източник: sxc.hu
Мисията й е разконсервирането на базата, след антарктическата зима и извършването на ремонт

Днес около 19 ч. от летище София заминава първата група на 22-рата Българска антарктическа експедиция за базата ни на остров Ливингстън.

Мисията на експедицията ще бъде разконсервирането на базата, след антарктическата зима и извършването на ремонт по поддръжката ѝ.

В групата на антрактическата експедиция е включена и художничка, която ще изографиса иконостаса на построения наскоро православен параклис "Св. Йоан Рилски".

В началото на годината антарктическият изследовател проф. Христо Пимпирев стана третият българин, забил националния ни трибагреник на най-южната точна на планетата.

добави коментар
Gergana
Gergana
от администрацията на БЪЛГАРСКИ АНТАРКТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ Абсолютно недопустимо за една уважаваща себе си медия е излъчвайки съобщение за Антарктическата експедиция да се дават кадри от Северния ледовит океан и Арктика. Бели мечки на АНТАРКТИДА НЯМА, живеят в Арктика (това излъчихте вие). Това е несамо обидно за антарктическата кауза, но и показва доста бедни познания по география. Лошото в случая е, че нас заливат с въпроси какво става? Аз в качеството си на администратор се чудя какво обяснение да дам на хората?
преглед на всички коментари (1)
Умуват за нови цени в градския транспорт на София
Билетът за столичния градски транспорт може да поскъпне от догодина, но не е ясно с колко. Това...
Нови измамници искат да купим ваучер за телефон
Продължават телефонните измами. Този път получавате SMS уж от голяма верига за техника, според...
6 декември
София
В момента
Облачно
-1°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: -5°C
Max: 7°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: -3°C
Max: 2°C
6 декември
Днес отбелязваме Никулден – един от най-важните православни празници. Той е посветен на св. Николай Мирликийски, който се почита като избавител...