Проверяват за алкохол останките на пилота от Казан

Рейтинг:
0 0
Първо трябва да го идентифицират сред жертвите на самолетната катастрофа

Властите в Русия ще проверяват за алкохол останките на пилотите от разбилия се в Казан "Боинг". Според следствения комитет при такива инциденти процедурата е задължителна. Пред разследващите стои проблемът с откриването и идентифицирането на тленните му останки сред останалите жертви.

Според властите  опитът от разследването на такива случаи показва, че един от най-честите фактори за подобна трагедия може да бъде нетрезвото състояние на пилотите.

Медиите в Русия не спират да тиражират нови версии и разкрития за разбилия се самолет в град Казан, а от междудържавния авиационен комитет съобщиха, че летецът, управлявал самолета, е изключил автопилота и е пилотирал сам към летището.

Машината се разби в неделя на летището в Казан и избухна. На място загинаха всичките 50 души на борда. Самолетът е бил в експлоатация в продължение на 23 години. Според документите и собствениците на авиокомпанията той е бил в техническа изправност.

добави коментар
Соня Борисова
Соня Борисова
След като стана ясно, че е пилотска грешка, нормално е да направят проби за алкохол. Разбра се, че пилота е извършвал подобни действия и маневри само в учебни условия. Това си е опасно с 50 души на борда. Ама знае ли човек - смелост или безразсъдство - на една чашка разстояние.
Simo
Simo
Напълно нормално е да проверят за наличие на алкохол, след като стана ясно, че пилотската грешка, довела до катастрофата е била предшествана от доста неадекватно поведение на въпросния летец. Нека все пак не бързаме да съдим и даваме оценки преди да излязат резултатите
преглед на всички коментари (2)
Цари Мали Град е чудото на годината
"Българското чудо за 2013 година е Цари Мали Град". Това заяви главният редактор на в-к "Стандарт"...
Ужасът на един баща от Алепо
Екип на NEWS7 се срещна с един баща, избягал от ужаса на войната в Сирия, заедно с двете си болни...
25 ноември
София
В момента
Разкъсана облачност
7°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 2°C
Max: 7°C
Утре
Снеговалежи
Min: -2°C
Max: 5°C
25 ноември
Днес е Международният ден за елиминиране на насилието срещу жени. Той се чества по инициатива на ООН.Жените стават жертва на насилие по целия свят,...