Човек без крак и ръка спаси семейството си от пожар

Рейтинг:
0 0
Фидел Моралес не крие, че му е приятно да чува как хората го наричат герой

Еднорък и еднокрак мъж от Ню Йорк се превърна в поредното доказателство, че силата на човешкия дух е неизмерима. Той успя да спаси семейството си от горяща сграда.

Фидел Моралес загубил ръка и крак при инцидент още когато бил малък. През целият си живот той се е борил да докаже, че може да бъде пълноценна личност въпреки своя проблем. Една сутрин той се изправил пред напълно неочаквано предизвикателство – пожар в дома му. Жена му изпаднала в паника, затова той просто грабнал нея и сина им и се втурнал към изхода.

По-късно станало ясно, че пожарът е тръгнал от долния етаж. Свидетели на инцидента разказват, че са гледали шокирани как Фидел хвърлил от балкона първо своя 19-месечен син, а след това и племенницата си.

Фидел не крие, че му е приятно да чува как хората го наричат герой. Той обаче подчертава, че не по-малка е заслугата на негов съсед, който бил на улицата пред горящата сграда и уловил децата.

Моралес наранил коляното си, след като самият той скочил от балкона. В момента човекът живее в приют за бездомници, а основната му цел е да осигури дом на своето семейство.

добави коментар
Състоянието на простреляния монах е тежко
В неделя вечер монах от манастира "Св. Благовещение" край Радомир беше прострелян в областта на...
Отбелязваме Деня на християнското семейство
Днес отбелязваме църковния празник Въведение, посветен на християнското семейство и младеж. На...
21 ноември
София
В момента
Разкъсана облачност
8°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 5°C
Max: 13°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 7°C
Max: 13°C
21 ноември
На 21 ноември 2002 г. България получава покана от НАТО да се присъедини като страна член на Алианса. Разговорите с България са осъществени в 2 кръга,...