Протест

Алкохолно натравяне убило британеца в Скопие

Рейтинг:
0 0
Източник: БГНЕС
ЕС започва евакуация на свои граждани от африкански страни

Смъртта на британеца, починал в Клиника за инфекциозни заболявания в Скопие, може да е настъпила от алкохолно отравяне, а не от вируса ебола. Това заяви Йованка Костовска, директорка на управлението за инфекциозни заболявания в министерството. По думите й в министерството не изключват също починалият британец да е страдал от жлъчно или чернодробно заболяване.

Костовска подчерта, че "макар симптомите, открити в починалия, да насочват за вируса ебола, съответните епидемиологични анализи показват, че е малка вероятността да става дума за това опасно заболяване".

Утре (11 октомври) се очаква да бъдат обявени официалните резултати от изследването на пробите, което се извършва в Германия.

Другият британец, който бе отседнал в същия хотел заедно с починалия и бе откаран в болница уж със същите уж симптоми, вече е върнат в стаята си без признаци на болестта . Все пак обитателите на хотела са поставени под карантина и нямат право да го напускат.

Преди ден 58-годишният британец е бил приет по спешност в болницата за инфекциозни болести в Скопие, където няколко часа по-късно е починал. Той е имал треска, вътрешни кръвоизливи и е повръщал. Негов сънародник също e показал симптоми на смъртоносната заразна болест.

Властите са отцепили хотела, в който са били отседнали двамата. Вторият британец и персоналът на хотела за момента са под карантина в сградата.

Междувременно стана ясно, че Европейският съюз е готов да започне евакуация на своите граждани от африканските страни, обхванати от епидемия на ебола. Това заяви в Брюксел официалният представител на еврокомисията Фредерик Венсан. Все още обаче не е решено кога ще започне евакуацията. До момента в общността са регистрирани осем случая на ебола.

Започна "Седмицата на донорството"
Започва "Седмицата на донорството". У нас близо 1000 души чакат за трансплантация на орган, а други...
Ева Мендес кръсти дъщеря си на свои героини
Есмералда Амада – това са имената, които са избрали за новородената си дъщеря холивудските...
Нелегален износ носи милиони на сомалийски терористи
През изминалата година екстремистите от групировката "Аш Шабаб" са се финансирали с десетки милиони...
Делтапланер се разби в балон, пилотът е ранен (СНИМКИ)
Мотоделтапланер се разби при излитане в опънат на земята ненадут балон. Инцидентът стана по време...
Всяко четвърто момиче е жертва на насилие
Всяко четвърто подрастващо момиче в света е жертва на насилие. Това сочи официалната статистика на...