Отново ще можем да си купим компютър "Правец"

Рейтинг:
0 2
В момента за търговската марка се бори компютърен специалист, който иска да продава преносим компютър "Правец 64М"

Компютрите "Правец" отново ще бъдат на българския пазар. Повече от 30 години след създаването на първия модел от тази марка, ще се появи преносимият компютър "Правец 64М".

Изобретателят на революционния български продукт е компютърен специалист, който дълго е проучвал нуждите на потребителите. Според него хората имат нужда от компютър, който да е стабилен, да работи, когато им трябва, а не просто да е със страшно добри параметри и уникален дизайн.

Проверка в патентното ведомство показа, че марката "Правец" е свободна. В момента за нея се бори Бойко Вучев. В офиса си той е спретнал собствен музей на компютрите.  От носталгия към доброто старо време Бойко се захванал с възстановката на една реликва.

Компютърният специалист има контакти с тайвански партньори. По негов дизайн, той поръчал на производителите два прототипа на лаптопа. Според създателя на "Правец 64М" моделът има много предимства, едно от които е операционна система на български език.

Разработката на оригиналните компютри "Правец" започва през 70-те години на миналия век. Те се произвеждат в родния град на Тодор Живков. След падането на комунизма производството на компютрите с тази марка е преустановено. Възраждането на родната силициева долина се очаква през декември, когато на пазара ще се появят първите бройки от новия "Правец".

добави коментар
238025681
238025681
Здравейте, искам да се обърна към човека който е направил репортажа. Би ли ми обяснил как една малка фирма за почистване и поддръжка на лаптопи ще успее да възроди марката Правец. Кому е необходимо да представяте търговеца като новия месия на българската компютърна индустрия. Не беше ли по правилно да се обясни на многобройната ви аудитория че ще се внасят азиатски компютри които ще носят логото ПРАВЕЦ и че може би само Операционната система ще е негова разработка, поне на този етап. П.С : Това е градивна критика, аз симпатизирам на идеята да се направи опит да възраждане на ИТ индустрията в България, но това на този етап е само връщане на името, не на индустрията.
преглед на всички коментари (1)
С всеки следващ мач Григор става все по-уверен
С всеки изминал мач Григор става все по-уверен и все по-гладен за победа, коментира баща му Митко...
Продължава борбата с огнения ад край Сидни
Продължава борбата с огнения ад в Австралия. Пожарникарите са се готвят за очакваното влошаване на...
В момента:
Новини
12:00
Новини
12:10
Граждански контрол
22 октомври
София
В момента
Облачно
9°C
Днес
Слънчево
Min: 6°C
Max: 24°C
Утре
Слънчево
Min: 8°C
Max: 22°C
22 октомври
На 22 октомври 1906 г. е положен първият камък на сградата на Варненския аквариум. Той е създаден по идея и с подкрепата на цар Фердинанд. Царят се...