Мащабна операция на ФБР срещу секс-трафика на деца

Рейтинг:
0 1
Източник: Thinkstock/Guliver Photos
Близо 300 души в 100 града са задържани за склоняване на деца към проституция

168 деца бяха спасени при акция на ФБР срещу секс-трафика в САЩ, съобщава BBC. 281 предполагаеми сводници са задържани при продължилата една седмица акция на спецслужбите.

"Нашите деца не са за продан", заяви Джеймс Коми от ФБР при обявяване на резултатите от операцията с кодовото название Cross Country.

Акцията е била с изключителни мащаби. Около 400 агенти в 100 града са били ангажирани в нея. Някои от невръстните жертви са били "продадени" онлайн.


Източник: БГНЕС
"Това не са далечни деца, в далечни земи. Това са децата на Америка", опита да даде жив образ на статистиката Комни пред журналистите и допълни, че разследванията на този вид престъпления ще продължат с пълна сила.

Това е осмата подобна операция на ФБР. Благодарение на работата на агентите около 3 600 деца са били спасени, а 1 450 са издадените присъди.

"Секс-трафикантите превръщат живота на жертвите си в истински кошмар ", посочи зам.-министърът на правосъдието Лесли Калдел.

"Те използват страх и сила и третират децата като стока, която продават отново и отново. Тази операция праща сутеньорите зад решетките и спасява детството на подрастващите", посочва още Калдел.

Служители на ФБР заявиха, че децата, които са били спасени при операцията, ще бъдат подложени на терапия.

Много от тях са били поверени на институционална грижа като част от системата за повишаване благосъстоянието на децата, но никой не е информирал службите, че са изчезнали.

"Ние не може да ги намерим, ако никой не отчете липсата им", заяви изпълнителният директор на Националния център за изчезнали и експлоатирани деца Джон Райън.

Много често обаче служителите на агенциите не докладват за изчезнали деца, тъй като някои от тях бягат многократно, след което се връщат.

Расте броят на жертвите от труса в Мексико
Расте броят на жертвите от разрушителното земетресение с магнитуд 6,9 по Рихтер, което удари...
Властите в Япония бяха принудени да отменят полети и да призоват над 100 хил. жители да напуснат...
Осуетиха опит за атентат срещу Ердоган
Мъж с пистолет бе арестуван завчера близо до турския премиер Реджеп Ердоган по време на церемония в...
Бандити обраха завод на "Самсунг"
Около 20 въоръжени мъже атакуваха завод на "Самсунг" в Бразилия и задигнаха плячка на стойност 36...
Музикалното лято стъпи в Стара Загора
Музикалното лято на България стъпи тази вечер в Стара Загора - с голям концерт на едни от...