Намериха втората черна кутия от разбилия се самолет

Рейтинг:
0 0
Прокуратурата разкри нови детайли около личността на втория пилот

Открита е втората черна кутия на разбилия се във френските Алпи самолет на германската компания Germanwings. Устройството ще даде на разследващите ключови данни за ускорението на самолета, скоростта, височината и посоката на движение.

Стана ясно, че вторият пилот на злополучния полет - Андреас Лубиц, за когото се смята, че нарочно е разбил самолета във френските Алпи, в последните дни преди катастрофата е търсил в интернет начини за самоубийство. Той е имал здравословни проблеми, които са правели невъзможно да сбъдне мечтата си да бъде капитан на Lufthansa ("Луфтханза") за полети на дълго разстояние. Сред вещите, които прокуратурата иззе от дома на Лубиц, е и таблет с ключова информация:

"Според резултатите, той се е информирал за медицинско лечение, както и за различни начини за извършване на самоубийство. Най-малко в един ден той е търсил в продължение на няколко минути детайли за вратите на пилотската кабина и за техните системи за сигурност", разкри прокурорът Кристоф Кумпа.

Големият обем на намерената информация от последните часове обаче забавя работата на прокурорите. Очаква се повече подробности да излязат след няколко дни.

Работата на спасителните екипи във френските Алпи продължава, след събирането на тленните останки на загиналите разследващите ще продължат с личните им вещи.

Линейка с тежко болен почти се запали на Околовръстното
Линейка на Спешен център - Дупница почити се запали на Околовръстното шосе край София, докато...
Архитект превърна мазето си в "Лего" планета
Архитект от САЩ обзаведе цялото мазе на къщата си с детски конструктори. Почитателят на...
Star Wars мания в Австралия
Истерията по филмовата сага "Междузвездни войни" продължава да завладява света с нова сила, а...
5-годишен върви по стъпките на Брус Ли
5-годишно момченце тръгва по стъпките на Брус Ли. Талантливият малчуган шашна света с уменията си в...
Магазинът на бъдещето е в Милано
В Милано отвори врати супермаркет, който е всичко друго, но не и обикновен. В него можете да...