Шофьорът убиец от Стара Загора остава под домашен арест

Рейтинг:
2 0
Това е решението на Окръжния съд в Града под липите

Старозагорският Окръжен съд наложи мярка за неотклонение "домашен арест" на Георги Сапунджиев, който в понеделник прегази с автомобила си и уби на място 4-годишния Паоло.

Прокуратурата поиска той да бъде оставен за постоянно в ареста. Днес Сапунджиев бе изписан от болницата, където бе три дни, заради оплаквания от главоболие с комоцио.

Началото на заседанието беше прекъснато, след като защитата на Сапунджиев поиска медицинска експертиза, че той се нуждае от операция на спукано тъпанче на ухото, която не е получил при изписването му от болницата.

От епикризата стана ясно, че Сапунджиев е клинично здрав и може да се гледа делото.

Прокуратурата настоя той да остане в ареста, а защитата, имайки предвид, че извършителят е с чисто съдебно минало, настоя да бъде пуснат на свобода с мярка "подписка".

След 30-минутно закрито заседание, съдът наложи мярка "домашен арест", която Сапунджиев да изтърпи на постоянния си адрес в с. Змеево.

"Мярката няма такова значение. Аз исках по-мека мярка, главно в интерес на неговото здраве. Иначе той е дисциплиниран човек. При арестните условия не може да се погрижи за операция на тъпанчето и за възстановяване на слуха. Той действително е в тежко здравословно състояние в момента" заяви адвокатът Георги Георгиев.

Наблюдаващият прокурор ще реши дали да обжалва наложената мярка, след като се запознае с мотивите на съда, които все още не са представени. Срокът за това е 3-дневен, считано от днес.

добави коментар
Asan
Asan
Абе този адвокат е голям изверг бе,как ще му е тежко състоянието на тоя убиец бе.
преглед на всички коментари (1)
Почернени роднини настояват за строги санкции срещу джигите
Неправителствени организации и родителите на деца, загинали в пътни инциденти, организират брифинг...
Мощна експлозия в Донецк
Мощна експлозия разтърси центъра на източния размирен украински град Донецк. Автомобил беше взривен...