Протест

Лекарите излизат на протест

Рейтинг:
0 0
Само спешни случаи ще бъдат обслужвани между 12 и 13 ч.

На едночасов протест излизат днес българските лекари. От 12 до 13 ч. медиците ще излязат символично пред лечебните заведения.

Българските лекари подкрепят европейския протест на медиците за по-добро заплащане на труда и за по-добро отношение, съобщиха от Софийската лекарска колегия. В часа на протеста за спешно болните ще има осигурени медицински грижи.

Ако до 30 май не се предприемат стъпки за актуализация на бюджета на Здравната каса у нас, за отмяна на постановление на правителството за приемане на методики за заплащане на медицинската помощ, ще бъде организиран и национален протест, на който е възможно да бъдат поискани оставки, каза доктор Александър Заимов, зам.-председател на столичната лекарска колегия.

Бюджетът на Здравната каса трябва да бъде актуализиран, посочи доктор Стоян Борисов от столичната колегия. Очертаващият се дефицит отива към 400-500 милиона.

Министерското постановление трябва да се отмени, тъй като в него няма ясни срокове и гаранцията ще бъде изплащана над лимитната дейност, извършена в болниците.

Зам.-директорът на спешното отделение в "Пирогов" д-р Стоян Сопотенски посочи, че болницата ще протестира.

"Няма да бъде променено нищо и по никакъв начин за обслужването на пациентите, даже разчитаме, че те ще ни подкрепят в тези действия. Аз казах, не може да бъде лимитирано здравето", каза Сопотенски.

Протестът ще бъде подкрепен от частните и общинските болници.

Георги Бакалов
Георги Бакалов
ЛИЦЕМЕРНО Е!Системата си я създадоха ЛЕКАРИТЕ!Държавнити болници се РЪКОВОДЯТ ОТ ЛЕКАРИ без никаква професионална финансистка или мениджърска квалификация!ЛЕКАРИТЕ бранят със зъби и нокти МОНОПОЛА на Здравната каса ,БАНКАТА, в която са вложени парите на най-болния и най-умиращия народ в Европа!Тази БАНКА се РЪКОВОДИ единствено от професионално неграмотни ЛЕКАРИ, надзиравани от ЛЕКАРИ!Пациентската защита е в ръцете на държавно субсидирани ЛЕКАРИ!!!Огромните финансови дефицити на болниците и #Касата#, резултат на съзнателната безстопанственост и професионално безхаберие на ЛЕКАРИТЕ, се плащат от джоба на всички данъкоплатци!
преглед на всички коментари (1)
Путин иска Европа да погаси газовия дълг на Украйна
Руският президент Владимир Путин призова Европа да помогне на Киев да погаси газовите си задължения...
Преговорите между ГЕРБ и "Атака" пред провал
Има вероятност разговорите между ГЕРБ и "Атака" утре (18 октомври) да не се проведат. Причината е,...
Ал Пачино отново на Бродуей
Ал Пачино ще се завърне на Бродуей следващата година, за да участва в постановка на пиеса от Дейвид...
Лео ди Каприо дари $ 2 млн. за опазване на океаните
Леонардо ди Каприо отново показа, че сърцето му е голямо и когато става въпрос за благотворителност...
Ким Чен-ун - доказано жив
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун с втора публична поява в рамките на една седмица. Ръководителят...