Протест

13 години затвор за убиеца на бивша стюардеса

Рейтинг:
0 0
Аксел Тилгнер се призна за виновен и намали присъдата си

13 години затвор получи убиеца на бившата стюардеса Анастасия Илиева. За жестокото убийство на леля си, Аксел Тилгнер ще излежава присъдата си при първоначално строг режим. Момчето направи пълни самопризнания. Нито прокуратурата, нито частният обвинител обаче останаха доволни от присъдата.

Днешното първо заседание по делото трябваше да започне с разпит на 14 свидетели, но първоначално адвокатката на Тилгнер поиска делото да бъде отложено, защото била в болница и не е могла да се срещне с клиента си, за да подготви защитата му.

Съдът отхвърли молбата и само половин час по-късно, по съвет на защитника си, Аксел Тилгнер призна всички факти и обстоятелства около убийството на леля си. Съдът беше длъжен да намали с 1/3 присъдата от 20 години затвор. Мотивът за жестокото убийство обаче така и не стана ясен.

"През цялото време виждате, че той проявява някаква форма на неадекватност, иска да излезе, че е неадекватен въпреки психиатричната експертиза. Казва, че не помни, но два часа да убиваш...", коментира прокурорът по делото Бойко Конакчийски.

Синът на жертвата - Илиан Иванов, който се конституира и като частен обвинител, не намери сили да се изправи срещу убиеца на майка си. Неговият адвокат обаче беше категоричен, че присъдата е твърде лека.

67-годишната Анастасия Илиева беше убита по особено жесток начин през юли 2013 г. Тялото й беше открито в дома й на ул. "Хаджи Димитър" в София. Полицаи отишли на мястото на инцидента по сигнал на роднини, които не успели да се свържат с жената. Тя била открита с 9 прободни рани, а по тялото й били намерени следи от удари с чук и душене. Племенникът й Аксел Тилгнер беше заловен още на следващия ден, след като направи опит за самоубийство.

Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...
Потвърдено: Няма ебола в Македония
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола. Пробите му са отрицателни. Той е имал...
Лъвче с български корени се роди в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....