Ще влязат ли багерите в Карадере

Рейтинг:
0 0
Инвеститорите трябва да извадят оценки за съвместимост с околната среда

Строителство на ваканционен комплекс в защитена зона Карадере близо до Варна няма да има, ако проектът не отговаря на изискванията за опазване на околната среда. В това увериха от Министерството на инвестиционното проектиране и от Екоминистерството. Вчера правителството взе решение да подкрепи проекта като инвестиция от клас А.

Проектът на стойност 100 млн. лв предвижда изграждането на три хотела и зони за обществено обслужване. Районът Карадере обаче попада в две защитени зони от екомрежата "Натура 2000". Проектът е на компанията "Мадара Юръп".

От Екоминистерството уточняват, че през 2005 г., когато проектът е получил разрешение за строителство, не се е изисквала екологична оценка. Сега обаче трябва да се направят оценки за въздействието върху околната среда и  за съвместимост с "Натура 2000". До момента инвеститорът не е внесъл нов инвестиционен проект, съобщиха от община Бяла.

добави коментар
Талибани убиха девет души в Афганистан
Девет души бяха убити при нападение в Афганистан. Атаката е извършена в луксозен хотел в столицата...
Турция блокира достъпа до Twitter
Турция официално блокира достъпа до Twitter. Това стана само няколко часа след като...
В момента:
06:00
Втората световна война в цвят и висока резолюция
22 март
София
В момента
Слънчево
15°C
Днес
Слънчево
Min: 2°C
Max: 19°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 3°C
Max: 20°C
22 март
На 22 март на пазара излиза дебютният албум на култовата английска рокгрупа Beatles – Please, Please Me. Той е пуснат на пазара по-рано от...