Безпрецедентна атака срещу ТV7 (видео)

Рейтинг:
15 4
Татуирани бабаити пробваха среднощен абордаж

TV7 и NEWS7 станаха мишена на безпрецедентна атака. В полунощ татуирани и въоръжени гардове направиха опит да влязат в офисите и студиата на двата телевизионни канала.

Щурмът е част от действията на временния синдик, назначен по искане на "Ноу фрейм медия България" ЕАД, но е в нарушение на закона. Причината - синдикът може да използва охрана само след изрично разпореждане на съда, каквото няма.

Началото на бруталната атака започна около полунощ.

Гардове на частна охранителна фирма направиха опит да влязат на абордаж в помещенията на ТV7. Атаката им, чиято цел така и не стана ясна, беше продължение на случилото се по-рано през деня, когато десетина татуирани гарда нахлуха в сградата на ТV7. Охранителите пристигнаха заедно с временен синдик  - адвокат Панайот Велков.

Това действие беше продължение на рейдърската кампания от страна на "Ноу фрейм медия България" ЕАД, която от броени дни е собственост на Николай Бареков и неговото искане пред съда за обявяване на дружествата ТV7 и BBT в несъстоятелност.

Обезпечителната заповед с дата на издаване 3 юли 2014 г. указва на временния синдик  - "да извърши преценка на необходимостта от охрана на имуществото на длъжника и да изготви доклад в тази посока, за което да уведоми съда".

Проверка показва, че адвокат Панайот Велков е станал синдик съвсем скоро  - в средата на май. Може би по тази причина той пристига с вече сключен договор с охранителна фирма, което е в нарушение на указанията на съда. Велков беше придружаван по неясни причини и от политически лица - представители на политическа партия "България без цензура".

След като те си тръгнаха, двама от татуираните гардове останаха в телевизията. Един в нюзрума и един въоръжен с пистолет пред сградата.


След сигнал, че на етажа има лице, което не е от екипа ни и няма право да бъде там, дойде полицейски екип. Самият служител не отговори какво го води в нюзрума на национална медия посред нощ. Минути след това пред сградата паркираха джипове и лимузини с нови сили на фирмата. Половин  час след полунощ опитите им да влязат продължиха. Наш екип излезе, за да попита каква е причината за среднощния щурм. На мястото имаше патрул на Шесто районно управление, което се намира на стотина метра от сградата на телевизията.

Двама от гардовете не позволиха на оператора ни Роман Василев да снима, използвайки сила и притискайки го към вратата.

Класическите мутренски реплики "Знам къде живееш" и "Ще те намеря" съпътстваха разговора къде може да се снима и дали тротоарът пред ТV7 е обществено място.

Патрулът на полицията си тръгна без да вземе никакво отношение, въпреки че на два пъти беше предупреден, че проблем има.

Лавров пристига у нас заради "Южен поток"
Руският външен министър Сергей Лавров пристига на работно двудневно посещение у нас. Основната...
Започна дългоочакваният Sofia Rocks 2014
Днес е големият фестивален ден на Sofia Rocks 2014. Още от ранния следобeд едни от най-популярните...
Наводнения заляха Китай
Проливни дъждове причиниха тежки наводнения в няколко района на Китай и взеха жертви. Стотици...
Баба шизофреничка тормози цял блок във Велико Търново
70-годишна психично болна жена от Велико Търново вече трети месец тормози цял жилищен блок в...
Сегал дойде у нас за почивка
Холивудската знаменитост Стивън Сегал пристигна у нас за кратка почивка в курорта Свети Влас....