Таков: Турнирът беше много силен

Рейтинг:
0 0
Източник: БГНЕС

Главният треньор на националните отбори по бокс Михаил Таков даде добра оценка за представянето на състезателите си на международния турнир за купа "Странджа". Той говори основно за мъжкия тим от 22-има боксьори, който спечели 2 златни и 6 бронзови медала.

"На този начален етап от подготовката ни мога да дам добра оценка за представянето на момчетата. Турнирът беше много силен. Може да нямаше много медалисти от световни първенства и Олимпийски игри, но голяма част от участниците бяха тези, които ще играят на предстоящото европейско първенство в София и игрите в Баку. Дойдоха много силни отбори като Узбекистан, Украйна, Китай, чиито призьори тук ще са фаворити за отличията и на предстоящите големи първенства – коментира Таков. – Ние пуснахме един доста широк отбор, който искахме да го обиграем, да го "отстреляме", за да можем да го избистрим – да преценим на кого ще можем да разчитаме занапред. Използвахме и доста млади състезателите, които ще очакваме във времето да ни носят радост. Даниел Асенов и Илиян Марков дори бяха под необходимата възраст. И двамата играха добре, но бяха сполетени от малшанса на контузиите. Марков получи фрактура на ръката, а Асенов понесе доста тежки удари и получи 3-сантиметрова аркада на главата. За него преценихме, че не трябва да излиза на полуфинал заради контузията. Подобен малшанс имаше и Елиан Димитров, който получи три аркади в един мач. Радвам се за шампионите ни и за медалистите, които играха до края. Кристиян Димитров направи много добри мачове, мога да похваля и Мариян Момчев и другите момчета на 75 кг. Петър Белберов при тежките също направи хубави срещи".

Като основна необходимост за боксьорите си Таков изтъкна повечето международен опит и изиграни срещи. "От тук нататък ще гледаме да играят повече мачове и на предстоящите турнири да вдигат нивото".

Част от националите ще участват от 10 март на турнир в Хелзинки, а останалата половина ще направят едноседмичен лагер в Румъния с постоянни спаринг срещи с местните национали. "Хубаво е да продължим да работим с по-широк състав, но ще трябва да направим подбор, за да се концентрираме върху предстоящите важни състезания", заяви Таков.

За възстановяване на боксьорите с аркади ще са необходими 10 дни, но за счупената ръка на Марков ще отиде поне месец, опасява се треньорът, който пуска състезателите в почивка до четвъртък.

 

Sport7 на 18 май (цялото предаване)
Спортното предаване на TV7 Sport7 бе посветено на скандалния случай в Разград, в който собственикът...
Алексиев: Приключвам с националния след Рио
Капитанът на волейболния ни национален отбор Тодор Алексиев призна пред камерата на Sport7, че ще...
Председателят на БАСЖ: Случаят с Домусчиев трябва да е обеца на ухото
Скандалният случай, в който собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев обиди репортера Димитър...
Вальо Михов: Домусчиев трябва да вземе пример от Европа
Да съдя действията на един ръководител, ще е нескромно, въпреки че имам сериозен опит. Това заяви...
Турчин свири финала в Лигата
Джунейт Чакър ще ръководи финала в Шампионска лига между Барселона и Ювентус. Двубоят, който ще...