Официално: Малайзийският самолет е бил отвлечен

Рейтинг:
5 3
Това е заявил представител на правителството, търси се мотив

Според изводите на разследването за изчезването на малайзийския пътнически самолет, той е бил отвлечен от някой от пилотите или друго лице с летателен опит, заяви представител на малайзийското правителство. Пожелалият анонимност източник участва в разследването. Той заяви, че засега не е установен мотив за отвличането и не е ясно къде е бил закаран самолетът.

Източникът заяви, че отвличането на самолета вече не е теория, а се потвърждава от данните на разследването. Сред тези данни са признаците, че комуникациите на самолета са били прекъснати целенасочено, посоката на полета и признаци, че самолетът е бил насочен така, че да не бъде прихващан от радари.

Комуникацията със земята на самолета "Боинг 777" с 239 души на борда прекъсна по-малко от час след началото на полета от Куала Лумпур за Пекин на 8 март. Според радарни данни след потеглянето на североизток към китайската столица самолетът е сменил посоката и прекосил Малайзия в западна посока.

добави коментар
Кризата във Венецуела удари жените по бюста
Кризата във Венецуела, наложила мерки за икономии и довела до недостиг на редица продукти от първа...
"Сините ангели" отново са във въздуха
Асовете на висшия пилотаж от групата "Сините ангели" летят отново заедно. Те взеха участие във...
В момента:
10:35
Холивуд Експрес
23 март
София
В момента
Облачно
8°C
Днес
Облачно
Min: 4°C
Max: 21°C
Утре
Облачно
Min: 6°C
Max: 21°C
23 март
23 март е Световен ден на метеорологията. Отбелязва се от 1961 г. Денят е избран, за да почете влизането в сила през 1950 г. на Конвенцията за...