Новият здравен министър обеща приемственост

Рейтинг:
0 0

"Нашият фокус ще бъде към прозрачност и спокойствие в системата, грижа за слабия, за болния човек и стабилност в системата на здравеопазването. Ще направя всичко възможно да не допусна никакви трусове", каза новоназначеният министър на здравеопазването в служебното правителство проф. д-р Николай Петров при приемането на поста от министъра в правителството на ГЕРБ Десислава Атанасова. 

 

Проф. Петров обеща откритост и диалогичност в работата с пациентските и съсловните организации и с представителите на бизнеса в здравеопазването.

 

"Ние трябва да използваме всичко работещо и добро. Посоката е правилна и ако успеем да вдигнем темпото на работа, това ще бъде успех", добави проф. Петров. 

 

Бившият министър Десислава Атанасова даде висока оценка на професионалните качества на проф. Петров.

 

"Радвам се, че оставям министерството в изключително професионални и добри ръце. Новият министър ще наследи един добър екип, работеща администрация, хора, които работят изцяло в полза на гражданите. Няма да има сътресения", каза тя. Атанасова отбеляза, че напуска министерството с чувство на удоволствие от свършената работа. 

 

Десислава Атанасова връчи на проф. Петров люлката на Нютон, символизираща предаването на енергията и изрази надежда, че темпото на работа ще бъде запазено. Новият министър проф. Петров от своя страна й подари букет от бели рози като символ на добрите му чувства и пожела и на другите служебни министри да заварят също толкова добре поддържана институция.

Пожар в Захарния завод в Пловдив
Пожар е избухнал тази сутрин в Захарния завод в Пловдив. Евакуирани са работниците. Двама от тях са...
СГС гледа делото за убийство на стюардеса
Софийски градски съд (СГС) заседава по делото за убийството на бившата стюардеса Анастасия Илиева в...
Плевнелиев иска ревизия на бюджета
Президентът Росен Плевнелиев ще поиска ревизия на бюджета и очаква истината за неговото изпълнение...
Супертайфун приближава Япония
Супертайфун приближава бреговете на Япония. Той е съпроводен от проливни дъждове и ветрове със...
Наводнения в Бразилия оставиха 20 хил. души без дом
Над 20 хил. души бяха засегнати от наводнения в южната част на Бразилия, причинени от проливни...