Протест

Извадиха 13-килограмов тумор от корема на жена

Рейтинг:
2 0
Пациентката се възстановява успешно и ще бъде изписана утре

13-килограмов тумор извадиха хирурзи от корема на жена. Кистата е растяла в продължение на две години и е притискала вътрешните органи на жената. Пациентката се възстановява успешно след операцията и ще бъде изписана утре (8 юли), предаде репортерът на TV7 и NEWS7 Альоша Шаламанов.

Туморът е представлявал сериозна опасност за живота й. Образуванието е достигнало размерите на футболна топка, защото жената не потърсила лекарска помощ на време.

Преди около 2 години коремът на Наталия започва да се подува. Жената решава, че затлъстява и спортува, за да стопи излишните килограми. Тренировките обаче не й помагат и вместо да възвърне предишната си форма коремът й продължава да расте. Въпреки това тя не търси лекарска помощ.

"Започнах да купувам по-широки блузи, започнах да се крия. Знаех, че има някакъв проблем просто от страх не отивах на лекар", споделя Наталия Велинова.

Близките на Наталия я убеждават да отиде на лекар. Изследванията доказват, че подуването на корема е причинено от доброкачествен тумор в единия яйчник.

Подобни случаи са рядкост разказват лекарите, но за последните три месеца в болницата са постъпили три пациентки с гигантски кисти.

"Голямата опасност идва ако тази киста се спука. При нея е доброкачествена, но понякога са злокачествени и това може да доведе до разсейването на заболяването вътре в корема", обясни д-р Бисер Петров, който е завеждащ "Операционния блок" в МБАЛ "Софиямед".

За да избегнем рисковете лекарите съветват да не пропускаме задължителните профилактични прегледи, които се правят поне веднъж годишно.

Джоли стана почетна дама на британската кралицата
Анджелина Джоли прие титлата почетна дама на британската кралица Елизабет. Отличието се дава на...
Протест срещу застрояването на Карадере
Протест на природозащитни организации срещу строеж в местността Карадере пред президентството....
Алкохолно натравяне убило британеца в Скопие
Смъртта на британеца, починал в Клиника за инфекциозни заболявания в Скопие, може да е настъпила от...
Ислямска държава вербува млади момичета във Facebook
Повече от 12 000 души може да загинат, ако Ислямска държава превземе Кобане. Това предупреди ООН и...
Труп изплува след наводненията в Генуа
Един човек загина при наводнения в италианския град Генуа. Пороите, предизвикани от силни бури,...