Малката Мария била осиновена, а не отвлечена

Рейтинг:
0 0
Полицията е по следите на истинската майка на спасеното от роми русо момиченце

Малката Мария – русото момиченце, което беше намерено в ромски катун в Гърция, не е било отвличано. Поне това твърди адвокатът на семейството роми,  при които 4-годишното дете живеело. До този момент съдебна експертиза доказа, че ромската двойка не са биологичните родители на детето. Семейството пледира пред съда, че в случая не става въпрос за отвличане, а за незаконно осиновяване.

Според адвоката на задържаните разследването на полицията вече е напреднало и се очаква истинската майка на Мария да бъде открита още днес или най-късно утре. Според свидетелски показания русото момиченце често е било принуждавано да проси по улиците на гръцкия град Фарсала.

По документи двойката роми има общо 14 деца, но само четири в действителност са техни. Ромите използвали вратичка в закона за социалното подпомагане и получавали помощи за многодетно семейство. Според ДНК експертизата, Мария вероятно произлиза от семейство от Северна или Източна Европа, а някои гръцки медии допускат, че момичето може и да е от България.   
 

добави коментар
Проектобюджетът е изпратен на социалните партньори
Проектобюджетът за 2014 г. е готов и изпратен на социалните партньори.Приоритетите в него са...
Омуртаг и днес излезе на протест
Нови протести се проведоха днес в Омуртаг заради кризата с водата. Прокуратурата се е самосезирала...
В момента:
Базар
16:00
Новини
17:00
23 октомври
София
В момента
Разкъсана облачност
10°C
Днес
Облачно
Min: 9°C
Max: 22°C
Утре
Слънчево
Min: 8°C
Max: 20°C
23 октомври
Днешният ден е тъжна годишнина от несъстоялия се терористичен акт в театъра на Дубровка. Преди 11 години около 50 въоръжени чеченци нахлуха в залата...