"България без цензура" на политически консултации в Брюксел

Рейтинг:
1 0
Бареков и Джамбазки преговарят с големите европартии

Борбата с корупцията, младежката безработица и външните работи - това ще са приоритетите пред Николай Бареков и Ангел Джамбазки в новия европарламент. Двамата вече водят активни разговори с представители на всички големи политически групи в Брюксел.

Интерес към "България без цензура" има от страна на няколко големи политически групи в Европейския парламент (ЕП). Бареков и Джамбазки обаче направиха вече своя избор, а именно - да се присъединят към фомрацията на европейските консерватори и реформисти. На неформална среща с лидера им – Мартин Каланан те са обсъдили визията си за бъдещето на Европа.

"Мисля, че българските партии в Европа се занимават само с това да топят другарчето. Най-вероятно малко българи, идвайки в Европа, говорят добри неща за родината си. Ние правим точно обратното с Ангел", заяви Николай Бареков.

"Комисията, която за мен е най-важна с оглед интересите на политическата ми биография и нещата, които искаме да постигнем е свързана с външна политика и външни работи, тъй като там ще се водят разговори с държавите, които искат да се присъединяват към ЕС. Знаете, че на този етап това е само Сърбия. Там има много сериозни неща, които трябва да обсъдим, да поставим на сръбския президент за отношението им към българската общност в тази държава", коментира от своя страна Ангел Джамбазки.

Бареков от своя страна се цели в Комисията за борба с корупцията, енергетика, социална политика, където се надява да допринесе за намаляването на младежката безработица.

От европарламента Николай Бареков призова да се разследва участието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов във фирми, ангажирани с изграждането на проекта "Южен поток".

Дискусията по приемането двамата нови членове в групата европейските консерватори ще се проведе утре – 12 юни.

Музикалното лято стъпи в Стара Загора
Музикалното лято на България стъпи тази вечер в Стара Загора - с голям концерт на едни от...
Искра Михайлова оглави комисия в ЕП
Евродепутатът от ДПС/АЛДЕ и доскорошен министър на околната среда и водите Искра Михайлова бе...
13 години затвор за убиеца на бивша стюардеса
13 години затвор получи убиеца на бившата стюардеса Анастасия Илиева. За жестокото убийство на леля...
Опасен химикал хвърли Русе в паника
Екологично замърсяване хвърли в паника русенци. Опасното вещество гудрон, което се отделя при...
От години изсичали гората над "Аспарухово"
Бедственото положение в "Аспарухово" остава. Жители на варненския квартал протестираха срещу...