Отровни сухари убиха 10 кучета в "Овча купел"

Рейтинг:
1 0
В близост до парка има и детска площадка

Най-малко шест домашни кучета са мъртви, след като са се отровили след разходка в столичния квартал "Овча купел". Инцидентът е станал в едноименния парк, около стадион "Славия", съобщиха жители на квартала. В района има трупове на бездомни кучета, котки и гълъби, а две домашни четириноги са под наблюдение в различни клиники.

Първият постъпил сигнал е бил вчера сутринта на телефон 112 за труп на куче в парка. По-късно става ясно, че животните са отровени. Една от кварталните ветеринарни клиники веднага приема отровените кучета в опит да ги спаси. На мястото са пристигнали и екипи на МВР, Гражданска  защита и Екоравновесие.

Според свидетелка, разхождаща кучето си в парка, отровата най-вероятно е стрихнин. Едно от мъртвите кучета е било с червена пяна по муцуната, а друго е повръщало. Пострадалите кучета са яли разхвърляни на земята сухари. Загиналите кучета в района вече са десет. Четири от тях са бездомни, а останалите шест са домашни. Води се следствие.

В самия парк има и детска градина, родителите също са притеснени. Съвестни граждани вече са залепили табели за опасността, обадили са се и в детската градина, която се намира в близост, за да се предупредят родителите.

Хвърлянето на отровена храна в жилищен квартал е изключително опасно както за животните – бездомни или домашни, така и за хората. Специалистите напомнят, че не само бездомните животни ядат храна, която намерят на земята. Малките деца също имат навика да пъхат в устата си всичко, което намерят.


добави коментар
Пясъчни скулптури оживяват в Южния парк
Второто издание на "Фестивал на пясъчната скулптура " ще се проведе в столичния Южен Парк....
Не е вярно, че Путин се е оженил
Твърденията, че Владимир Путин се е оженил за Алина Кабаева - олимпийска шампионка по художествена...
В момента:
Пътуване със CNN
11:00
Новини
11:10
Пин код
12:00
Новини
22 септември
София
В момента
Разкъсана облачност
12°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 6°C
Max: 19°C
Утре
Слънчево
Min: 8°C
Max: 19°C
22 септември
Днес се навършват 105 години от обявяването на Независимостта на България. Тя е провъзгласена с Манифест на 22 септември 1908 г. (5 октомври нов...