Пеевски изпратил списък с "желанията" си на Цветан Василев

Рейтинг:
7 0
Бойко Борисов се страхуваше да се срешне с мен, а на Доган му замръзна усмивката, казва в интервю банкерът

Прокуратурата участва заедно с една криминална и политическа организирана престъпна група в ограбването на активите на Корпоративна търговска банка (КТБ). Това каза в интервю за Сашо Диков и телевизия BIT мажоритарния собственик на трезора Цветан Василев. Василев даде интервюто от Белград, където очаква решението на съда за своето екстрадиране по искане именно на българското държавно управление.

„Мога да се върна и сам в България, ако се гарантира моята сигурност и тази на семейството ми. Имаше сценарий за моето покушение преди да бъде срутена банката и затова тръгнах на бизнес пътуване по-рано, за да разбера точно какво се случва“, коментира Василев.

По думите му по делото срещу него, което се води над година и половина, се викат на разпит едни и същи свидетели свидетели по 5-6 дори и по 10 пъти, за да докажат някакви мними негови връзки.

„Документът, с който се твърди, че съм изтеглил 206 милиона на каса от КТБ е с фалшив подпис. Имало е среднощни заседания с участието на Делян Пеевски, за да търсят какво да бъде обвинението ми и да бъде толкова тежко, за да искат моята екстрадиция от чужбина“, заяви още Василев.

Според банкерът при затварянето на банката Пеевски е имал кредити за над 150 милиона лева. Той показа документ, който е изпратил и до прокуратурата. В него са посочени исканията на Делян Пеевски за това какво от активите на КТБ трябва да му бъде остъпено от Цветан Василев. Този документ е занесен на Василев от адвокат Александър Ангелов, който сега е собственик на столичния футболен клуб „Левски“. В документа се вижда проценти от фирми, сред които „Булгартабак“, „Виваком“, „Дунарит“ и други.

„Той искаше от всички активи на банката. Това е част от моя сигнал срещу Пеевски, който трябваше да подам във виена със свидетелски покзания. Свидетел беше Бисер Лазов, който сега е главен свидетел на прокуратурата. Но има и други показания“, обясни Василев. Прокуратурата обаче отказва да образува дело.

Нека да седнем ние четеримата – аз, Пеевски, Александър Ангелов и Бисер Лазов, на детекртора на лъжата, да видим какво е истината“, казва Цветан Василев.

„Смея да твърдят, че почти няма знаково дело след идването на Цацаров, което да не е поръчково и то от същия център, който поръча КТБ. Пеевски се изпускаше при разговорите между нас. Първото опраскаване беше на Огнян Донев и Павлов за вестниците „24 часа“ и „Труд“, после да минем през Костинброд, Богомил Манчев, Цветан Цветанов. Делян Пеевски в моменти на откровение ми е казвал, че Пепи Еврото (бившият шеф на столичното следствие б.р.) е гениален – даваш му бутилка уиски и може да сътвори дело на всеки, допълни банкера.

Василев даде повече подробности за известните вече срещи, които е направил с Бойко Борисов и Ахмед Доган.

„Стигнах до гаража на Борисов като в криминален филм. Дали Бойко Борисов е знаел какво се случва с мене, дали не сме били в едно също положение? Той се страхуваше да се срещне с мен. Говорихме какво ще се случи, ако срутят банката. На Доган му показах списък с бизнес начинанията на неговия бизнес гуру Пеевски. Замръзна му усмивката. Колко е спечелил от конкретни сделки. Става дума за много пари, за стотици милиони“, каза Василев.

Световният океан застрашително се покачва
Анализът на древните морски седименти на остров Нюфаундленд показва, че нивото на световния океан...
Гигантски Пижо и Пенда в Хасково
Триметрови Пижо и Пенда издигнаха до входа на общината в Хасково. Гигантската мартеница е...
Тръмп печели първичния вот на републиканците в Невада
Милиардерът Доналд Тръмп получава най-голяма подкрепа в битката за спечелване на първичния вот...
Жълт код в 4 области заради силен вятър
Жълт код е обявен за 24 февруари в 4 области на Северозападна България заради силен вятър. Кодът е...
Майка и дете пострадаха при верижна катастрофа в София
Майка с дете е блъсната при верижна катастрофа на улица „Бели Дунав“ в столичния...