Отглеждат животни в ужасни условия заради субсидии

Рейтинг:
7 3
Това твърдят запознати със случая на лекарското семейство от София

В серия репортажи TV7 и NEWS7 разказаха за лекарското семейство, откраднало кучето Доро и убивало котки за направата на медицински консумативи. Хора от с. Росоман, където лекарите имат кучкарник, разказват, че семейството изхвърля трупове на животни в деретата наоколо. Според съседите им за животните не се полагат добри грижи, а се използват единствено за печалба.

В имота на лекарското семейство Плочеви се отглеждат стотина животни, сред тях крави, овце, кози и близо 30 кучета. Според хората от Росоман трупове на животни могат да се видят във всяко дере в селото.

Екипът ни се срещна с Лъчезар. Той е работил като кучкар при семейство Плочеви допреди дни, когато е бил изгонен, без да му бъде платено. Той разказва, че кучетата се гледат единствено с цел печалба. В развъдника не се обръща внимание на болните животни – те просто се заменят с други, ветеринарни лекари също не са идвали.

След шокиращите разкази на хората от Росоман, екипът на TV7 и NEWS7 потърси семейство Плочеви на техния адрес в София. Никой от тях обаче не пожела да застане пред камерата ни.

Запознати със случая са и от фондация "Четири лапи". По думите им лекарското семейство печели от кучетата чрез схема с чуждестранни фондации за защита на животните. Явор Гечев от "Четири лапи" разказва, че за първи път установили, че там се случва нещо нередно през 2007 г. Тогава те наели детектив, който да разследва семейството, вкарали и човек под прикритие във фермата в Росоман.

Информацията, която и двамата потвърдили, била, че животните се събрат, защото се получава финансиране за отглеждане на определен брой животни. Тъй като те се отглеждат лошо, голяма част от тях умират. Когато организацията прати свой представител да види какви са условията, семейство Плочеви ударно събират животни, за да си попълнят бройката.

Хората в Росоман, както и съседите на лекарското семейство в блок 70 в столичния кв. "Иван Вазов" се надяват само на едно – институциите да не стоят безучастно и да помогнат както на тях, така и на животните.

Loreta
Loreta
Ти си много елементарен бе, Никифоре? Имаш стандартното мислене на средностатистическия прост българин. Темите са актуални, поинтересувай се малко, гугъл е безплатен ако не четеш книги. 90% от убийците и психопатите в началото измъчват животни. Превенция му е майката. Ама кво да обяснявам на кон с капаци, който живее още в някой минал век...
Nikifor
Nikifor
Абе , що ни занимавате с глупости! Народът българи младежи, майки и пенсионери мизерства , а вие със закрила на някакви пумияри ни занимавате. Кучетата и котките ли трябва да са приоритет в тази държава или хората ,които живеят в животински условия !? Да ви ... и пумиярите и котките и там квито други животни оплаквате!
преглед на всички коментари (2)
Музикалното лято стъпи в Стара Загора
Музикалното лято на България стъпи тази вечер в Стара Загора - с голям концерт на едни от...
Искра Михайлова оглави комисия в ЕП
Евродепутатът от ДПС/АЛДЕ и доскорошен министър на околната среда и водите Искра Михайлова бе...
13 години затвор за убиеца на бивша стюардеса
13 години затвор получи убиеца на бившата стюардеса Анастасия Илиева. За жестокото убийство на леля...
Опасен химикал хвърли Русе в паника
Екологично замърсяване хвърли в паника русенци. Опасното вещество гудрон, което се отделя при...
От години изсичали гората над "Аспарухово"
Бедственото положение в "Аспарухово" остава. Жители на варненския квартал протестираха срещу...