Бареков: Участието на офшорки в обществени поръчки е опасна идея

Рейтинг:
0 0
Офшорните зони са забранени в Европейския съюз и това предложение говори за зависимостта на Реформаторите от парите на олигарсите

Идеята за участие на офшорни компании в обществените поръчки в България е съмнителна. Така Николай Бареков коментира икономическите идеи на Реформаторския блок.

Обединението лансира идеята за участие на офшорки в обществените поръчки и същевременно поиска собствениците на тези фирми да станат публично известни.

Николай Бареков припомни, че офшорните зони са забранени в Европейския съюз и това предложение говори за зависимостта на Реформаторите от парите на олигарсите.

"Има някои добри страни в програмата на реформаторите като мерките спрямо банките и тяхното кредитиране. Повечето неща обаче са хаотични и нямат за цел стратегически реформи.

Нещо много по-опасно обаче е опитът да бъдат узаконени офшорните фирми като участници в обществените поръчки и същевременно собствениците на тези фирми да станат публично известни.

Знаете, че офшорките се създават именно, за да скрият собствениците си. Дори самият президент Росен Плевнелиев, когото ние разкрихме като притежател на офшорки, нагло отрече да има такива", заяви Николай Бареков.

"Това предложение на реформаторите е заиграване със сенчестия бизнес и е много показателно за тяхната връзка със сенчести капитали, които да финансират проекта им.

Препоръчвам им да подкрепят нашата идея за създаване на закон за малкия бизнес и за узаконяване на подизпълнителите в обществените поръчки", допълни Бареков.

добави коментар
Krasimira
Krasimira
Самите реформатори са съмнителни.А офшорките са им присърце ,защото там са им парите.От нас зависи дали ще влязат в парламента и ще правят каквото си искат
Gita
Gita
Големите риби трябва да се изхранят с малките, на малките майната им...страшната логика!
Нови
Нови
Ааа чудесно просто... Първите конкретни предложения на някой нов и те ще включват офшорки!Какво трябва да е това чудо сега?
преглед на всички коментари (5)
Учители: Не може 5-класници да учат за секса с ролеви игри
Скандално учебно помагало склонява тийнейджъри към проституция, сигнализираха възмутени родители. В...
Какви са разликите между настинка и грип
Целта на кампанията "Ваксинирай се! Време е!" е да бъдат информирани хората за разликите между...
В момента:
Още нещо
12:00
Новини
12:10
Граждански контрол
13:00
Новини
9 октомври
София
В момента
Разкъсана облачност
9°C
Днес
Облачно
Min: 6°C
Max: 19°C
Утре
Слънчево
Min: 6°C
Max: 19°C
9 октомври
На 9 октомври 1967 г. само ден след като е заловен, Че Гевара е екзекутиран за опит да предизвика революция в Боливия. Смъртта му го прави...