Успокояват шофьорите за газовите уредби

Рейтинг:
1 0
За колите в заварено положение краен срок няма, съобщиха от Автомобилна администрация

Отлага се задължителната смяна на талоните на колите със стари газови уредби. От Автомобилната администрация успокоиха, че процедурата ще бъде значително улеснена.

Веднага след като новата наредба стана известна на голяма част от хората, настъпи пълен хаос сред собствениците на автомобили на газ и метан. Оказва се обаче, че основания за притеснение няма.

Гражданите, които имат автомобили с газови или метанови уредби, се разделят на две групи. От една страна са хората, които се намират в "заварено положение". За тях краен срок няма. Регистрацията им ще стане след изтичането на техническия преглед. Втората група са собствениците, които ще си сложат газова уредба след 2 март 2014 г. За тях ще влезе в сила задължителното пояснение в талона. Въпреки това, конкретни срокове все още няма.

От Администрацията обещават, че процедурата ще бъде значително улеснена. Сериозни санкции също няма да има.

Основните промени ще бъдат при годишните прегледи и сервизите за монтиране на газови уредби. Прегледът ще се извършва в 850 пункта в цялата страна, а сервизите ще се акредитират от  Автомобилната администрация. Предвижда се и въвеждането на нова система, която ще сигнализира за т.н. "подозрително извършени" технически прегледи.

добави коментар
Умуват за нови цени в градския транспорт на София
Билетът за столичния градски транспорт може да поскъпне от догодина, но не е ясно с колко. Това...
Нови измамници искат да купим ваучер за телефон
Продължават телефонните измами. Този път получавате SMS уж от голяма верига за техника, според...
6 декември
София
В момента
Облачно
-1°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: -5°C
Max: 7°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: -3°C
Max: 2°C
6 декември
Днес отбелязваме Никулден – един от най-важните православни празници. Той е посветен на св. Николай Мирликийски, който се почита като избавител...