Протест

Филм на ужасите и трилър най-гледани през уикенда

Рейтинг:
1 1
Екшън с Дензъл Уошингтън също напълни кино салоните в Щатите

Трилърът "Не казвай сбогом" оглави боксофис-класациите в Северна Америка. Лентата събра приходи в размер на 38 милиона долара през уикенда.

"Не казвай сбогом" е филмова адаптация на Дейвид Финчър на еднименния роман на Джилиън Флин. Трилърът потапя зрителите в съвременната, пропита от медийно въздействие култура. Двойката в центъра на историята – бившият писател Ник Дюн и съпругата му Ейми, се опитват да свържат двата края по време на рецесията в Средния запад. На петата годишнина от сватбата им обаче Ейми изчезва. Ник е главният заподозрян, а подозрителното му поведение само влошава нещата. Ейми се превръща в обект на медийното безумие на фона на кампанията за издирването й. Главните роли в лентата са поверени на Бен Афлек, Розамунд Пайк, Нийл Патрик Харис и Тайлър Пери.

На второ място е хорърът "Анабел", който събра през уикенда над 37 млн. долара. Филмът на ужасите разказва историята на кукла, обладана от тъмни сили. Лентата разказва за Джон Форм, който подарява на бременната си съпруга Миа уникална и красива кукла в бяла сватбена рокля. Една нощ в дома им нахлуват членове на сатанински култ, които нападат семейството. Пролятата кръв и страхът обаче не са единствените неща, които те оставят след себе си. Окултистите са повикали със заклинание адско същество, чийто злокобни планове ще бъдат изпълнени от прокълнатата кукла Анабел. Филмът е базиран на реални събития. Самата кукла наистина съществува и е заключена в музей в Кънектикът. Единственият посетител е свещеник, който я освещава два пъти на месец.

На трето място в боксофиса е филмът "Закрилникът", в който участват Дензъл Уошингтън, Клоуи Грейс Мориц и Бил Пулман. Екшънът събра 19 милиона долара. Носителят на "Оскар" Дензъл Уошингтън влиза в ролята на човек с мрачно минало, който се опитва да води спокоен живот. Той обаче среща младо момиче, което е принудено да проституира от брутални руски гангстери. Това променя всичко и героят на Уошигтън решава да направи всичко по сили си, за да му помогне. Режисьор на лентата е Антоан Фукуа.

Испанка се е заразила с ебола
Медицинска сестра в Испания се заразила с вируса ебола. Това по всяка вероятност е станало при...
Турция струпа войски по границата със Сирия
Турската армия засилва позициите си по границата със Сирия. Днес световните агенции предадоха, че...
Пак жертва в Пловдив след зверска катастрофа
И след ужасяващата катастрофа вчера (5 октомври) на околовръстното шосе край Пловдив, където...
Атентаторът в Грозни се представял за служител на реда
Нови подробности около атентата в Чеченската република - атентаторът самоубиец, който вчера отне...
Минимум 4430 лв. на месец за всеки депутат
Най-малко 4430 лв. на месец ще получава всеки един от новите депутати. Сумата включва основното им...