Башар Асад се кандидатира за нов мандат

Рейтинг:
4 1
Изборите в Египет ще се проведат на 3 юни

Президентът на Сирия Башар Асад се кандидатира за нов мандат за изборите, които трябва да се проведат на 3 юни. Макар и очаквано, решението му беше разкритикувано от Запада като сериозна пречка за намирането на изход от кръвопролитната криза в страната. Новината беше съобщена по време на заседание на сирийския парламент. Информацията беше отбелязана с празненства в Дамаск, в които участваха десетки привърженици на президента.

Башар Асад е смятан за сигурен победител. Това ще са първите избори в историята на Сирия, в които ще участва повече от един кандидат.

Опозицията и Западът осъдиха предстоящите президентски избори като фарс.

Те ще бъдат организирани само в контролираните от режима райони. Според някои изчисления те представляват 40% от територията на Сирия, където живее около 60 на сто от населението на страната.

За президентския пост ще се борят общо седем кандидати - Асад и още петима мъже, както и една жена. Те вече са подали документите си във Върховния конституционен съд на Сирия.

Вотът ще бъде произведен на фона на кръвопролитната гражданска война в страната, която продължава вече четвърта година и е взела до момента над 150 хил. жертви.

добави коментар
Силна градушка удари района на Враца
Пороен дъжд и градушка удариха врачанското с. Камено поле.  Наводнени са десетки къщи, дворове...
Появиха се първите онлайн консултации за мъжкото облекло
Лошо облечените мъже вече нямат никакво извинение! Германска компания се е специализирала в...
6 май
София
В момента
Облачно
8°C
Днес
Облачно
Min: 6°C
Max: 15°C
Утре
Слънчево
Min: 5°C
Max: 21°C

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате
56.5%
10.4%
33.2%
гласувай
6 май
На 6 май честваме Деня на храбростта и празника на българската армия. Православната църква почита паметта на свети Георги Победоносец. Той бил...