Протест

Поне 20-ет са загинали при израелски въздушен удар

Рейтинг:
0 1
Загиналите палестинци са над 70 души. ООН обсъжда кризата

Близо 20 палестинци са убити при израелски въздушни удари в Газа в най-смъртоносната нощ от ескалацията на конфликта. В същото време, палестински групировки продължават да изстрелват ракети към Израел. Съветът за сигурност на ООН се събира, за да обсъди кризата.

Къща и кафене в южната част на Газа са станали мишена на новите атаки на Тел Авив. В кафенето футболни фенове гледали полуфинала на Мондиала. В южен Израел също продължават да звучат сирени.

Израелската армия заяви, че е нападнала 108 цели от полунощ, а срещу Израел са били изстреляни 12 ракети. До границата с Газа бяха разположени танкове. Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова за край на атаките.

"Ситуацията в Газа е на ръба на острието. Опасността от голям въоръжен конфликт е реална и ситуацията може много бързо да излезе от контрол. Това е едно от най-сериозните изпитания за региона през последните години", заяви Бан Ки-мун.

До момента загиналите палестинци са над 70 души. Внезапната ескалация на конфликта дойде само дни след направените предложения за примирие от страна на Израел и въоръжените групировки в Газа. Напрежението се покачи миналата седмица заради убийството на трима израелски младежи и палестинско момче.

По данни на Израел в сряда Хамас е изстрелял 82 ракети срещу израелски градове. При ескалацията на напрежението са загинали общо около 60 палестинци. Медицински служители от Газа твърдят, че половината от жертвите са цивилни граждани, включително жени и деца.

Ловци обявиха гладна стачка
Скандал в Момчилград – двама ловци обявиха гладна стачка в знак на протест срещу отказа на...
Последен шанс за помощ на пострадалите в Аспарухово
Последен шанс за подпомагане на пострадалите от наводненията във варненския квартал Аспарухово....
Градски проект скара свищовлии
Проект за облагородяване на градската среда раздели жителите на Свищов. Ще бъдат изградени няколко...
САЩ и тайните общества
В модерните общества, проядени от корупция, една конституция не е нищо друго, освен висша школа по...
Полицаи оградиха детска площадка заради разпилени епруветки с кръв
Медицински епруветки с кръв са разпилени на детска площадка в София. Полицията огради района около...