Титаник- 2 отплава през 2018г.

Рейтинг:
10 2
Източник: БГНЕС
Тагове:
Корабът разполага с 840 каюти, в които могат да се настанят 2400 пътници и 900 членове на екипажа

Реплика на потъналия преди 104 години "Титаник" ще направи първото си плаване през 2018 г., съобщи представител на компанията "Блу стар-лайн", осъществила проекта на своя собственик – австралийския минен магнат Клайв Палмър.

Новият кораб е с дължина 270 метра, височина от 53 метра и водоизместимост от 40 тона. Във всички 840 каюти могат да се настанят 2400 пътници и 900 членове на екипажа.

На разположение на пътниците, както и преди, са каюти от първи, втори и трети клас. В същото време, новият кораб, според създателите му, се различава силно от "оригинала" по навигационните системи. Новият "Титаник", разбира се, ще бъде оборудван с модерни средства за евакуация, сателитен контрол, цифрова навигация и радарни системи – всичко, което трябва да е на борда на кораб от 21 век, обясни маркетинг директорът на проекта Джеймс Макдоналд пред "Индипендънт", цитирани от БГНЕС.

В своето първо пътуване "Титаник 2" няма да премине през Атлантика. Той ще тръгне от източната провинция на Китай – Дзянсу и ще се насочи към Дубай. Все още не е ясно колко ще струва билет за пътешествието, но според някои източници нетърпеливи авантюристи вече са предложили да платят 1 милион за преживяването.

Оригиналният презокеански лайнер "Титаник" потъва по време на първия си трансатлантически рейс в нощта на 14 срещу 15 април 1912 г. в северната част на Атлантическия океан в резултат от сблъсък с айсберг. Корабът потъва за 2 часа и 20 минути. В момента на катастрофата на борда му се намират 1 316 пасажери (пътници) и 891-членен екипаж или общо 2 207 човека. От тях се спасяват 705, а 1 502 загиват.

Корабокрушението на "Титаник" е най-голямата по численост на жертвите морска и транспортна катастрофа в историята на корабоплаването.

Съдът решава дали задържаните служители на ДАИ да останат в ареста
В Специализирания наказателен съд днес е внесено искане от страна на Специализираната прокуратура...
Откриха сезона на екстремните спускания
Сезонът на екстремните спускания с лодки по буйните води на река Струма в Кресненското дефиле...
9 обвинения заради рекета в ДАИ
Прокуратурата е събрала доказателства, за да повдигне обвинения на 9 от 18-те задържани при акцията...
Мъж запали депутатски автомобил
Мъж запали с горелка гумите на автомобил на НС, съобщи БГНЕС.Според очевидци мъжът е дошъл и се е...
Летни температури в цялата страна
Над страната отново ще бъде слънчево. През деня ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа...