Финансови интереси зад атентата срещу Герго Гергов

Рейтинг:
1 0
Става въпрос за 3,5 млн. лв, които фирма, работеща с общината, вероятно ще трябва да върне

Финансови интереси стоят зад опита за атентат срещу кмета на Видин Герго Гергов. От половин година срещу него и срещу общинския съвет се оказва личен и публичен натиск от контрагенти на общината, които са подписали договорите си при предишното управление и най-вероятно ще се наложи да върнат 3,5 млн. лв.

Това заяви самият Герго Гергов в "Гореща точка" по TV7.

"
Навързвайки събитията, се очертава една основна линия и то най-вече финансови интереси на наши фирми партньори, които назад във времето са имали разписани договори с предходни управления. От шест месеца насам текат доста дела и понеже нещата вървят към своя естествен край – уточняване на задължения и връщане на пари в порядъка на около 3,5 млн. лв – явно тези хора са крайно изнервени. Когато се вижда, че тези пари трябва да бъдат върнати, нещата излизат от рамките на човешкото и нормалното", коментира кметът на Видин.

Той каза, че до няколко дни излиза доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция, който категорично сочи, че тези 3,5 млн. лв без лихвите трябва да бъдат върнати на общината.

"Това е кръг от много хора и трябва да видим тези икономически интереси къде са вплели своите пипала. Това, което излиза като информация е, че има хора на държавни позиции, има хора в полицията и в общината, които са част от тази обща схема", добави Герго Гергов.

В събота вечерта неизвестни лица сложиха под паркиран в двора на кметската къща автомобил, коктейл "Молотов". Колата не се е взривила, тъй като фитилът е угаснал и така кметът и семейството му останали невредими. Тя обаче е била паркирана точно под прозореца на детската стая, в която спяло и бебето на Гергов, което е само на няколко месеца.

Искам да се разплете тази схема, защото те, макар че не са се опитали да си измият ръцете с детска кръв, са съучастници и за мен са виновни, заяви Герго Гергов.

Вижте коментара му за случилото с в "Гореща точка" по TV7.

добави коментар
Пенсионирането на Windows XP не е заплаха за банкоматите
Oперационата система на Майкрософт Windows XP, с която работят повечето банкомати в света и у нас,...
Бареков постави знак за равенство между Борисов и Петното
Днес във Враца председателят на  "България без цензура" Николай Бареков взе участие в...
9 април
София
В момента
Слънчево
21°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 4°C
Max: 21°C
Утре
Краткотраен дъжд
Min: 4°C
Max: 9°C
9 април
На 10 април 1912 г. британският лайнер "Титаник" отплава от пристанището в Саутхемптън, Англия, за своето първо и единствено пътуване. Огромният...