Протест

Втори осъден убиец успя да избяга

Рейтинг:
0 0
Роднини на жертвите не вярват в дългата ръка на закона

Пореден осъден за убийство се измъкна от затвора. Янка Младенова, която задно с Антон Ангелов уби 19-годишната Севиля от Люлин заради няколко грама злато, е обявена за общодържавно издирване, съобщиха за ТV7 от Софийския апелативен съд. Преди дни тя беше осъдена на 10 години затвор, но сега властите не могат да я открият.

Делото се точи три години и завърши миналия понеделник с осъдителни присъди. Янка и съучастникът й Антон Ангелов получиха по 10 г. затвор. За първи път тогава Янка не се появи на заседанието. А съдът разпореди Младенова, която досега беше с мярка подписка, да бъде арестувана. Властите обаче не откриват никой на адреса, но съседи казват, че виждат членове на семейството й. Потърсихме ги, но отказаха да отворят вратата. Майката на убитата Севиля е предвиждала подобно развитие на събитията още преди година и недоумява защо на Янка не  епоставена поне гривна за ограничаване на движението. Предполага се, че Янка е изчезнала наскоро.

Първоначално тя беше освободена от съда, но впоследствие се оказа, че не са разпитани важни свидетели и не е направена експертиза на косъм в ръката на жертвата. На втора инстанция пропуските бяха отстранени, а Янка осъдена. Осъденият на доживотен затвор за двойното убийство пред "Соло" Илиян Тодоров е в неизвестност от миналата година, а от издирването му от Интерпол резултат няма. Според роднините на една от жертвите му – Кирил Въжаров, никой не го и търси вече осми месец.

5000 лв. глоба и година пробация за търговец на гласове
Една година пробация и 5000 лв. глоба наложи съдът в Свиленград на търговец гласове.29-годишния...
Вирус, а не отравяне, убил животните в зоопарка
Тежък вирус, а не хранително отравяне е причината за смъртта на 10-те тревопасни животни в...
Вижте българката, която завъртя главата на Роман Абрамович
Жана Янева Мис Вселена България 2012 г. се завърна с поредна титла от световен конкурс за красота....
Духомир Минев: Живеем в мафиотска държава
Проф. Духомир Минев коментира в студиото на "Още нещо" причината за дълбоката политическа и...
Ево Моралес сам се обяви за победител в изборите
Ево Моралес сам се обяви за победител на президентските избори в Боливия (виж фотогалерия). Той не...