Стотици изпратиха Бисер Киров

Рейтинг:
0 0
Източник: БГНЕС

Стотици приятели, роднини и колеги изпратиха Бисер Киров в последния му път. Големият певец и композитор почина от инсулт на 6 ноември в Берлин. Поклонението се състоя в Народния театър "Иван Вазов". 

"Няма да го забравя... Много рано си отиде", сподели Йорданка Христова след като си взе сбогом със своя приятел и колега. И добави: "Бисер има много с какво да се помни и преди малко чух едно негово обръщение - да се обичаме. Това е най-важно и то ни липсва напоследък. Гигант, мъдрец! Бисер ще бъде много цитиран, не просто слушан."

Младите хора не познават Бисер Киров, а хората трябва да го запомнят с неговата добрина, талант и всеотдайност. Това сподели актьорът и бивш директор на Сатиричен театър “Алеко Константинов” Рашко Младенов. “Това е единственият български певец, който ходеше със своя талант по цял свят. Прекрасен човек, преди всичко”, добави той. И апелира младите да се учат да бъдат такива, какъвто беше Бисер Киров.

За Богдана Карадочева Бисер Киров е и ще си остане един много талантлив, духовен, интелигентен и прекрасен човек.

Бате Бисерко. Така се е обръщал към своя приятел композиторът Хайгашод Агасян. "Имал съм едно топло чувство, като към духовен брат. Нека душата му да е светла и да лети някъде с музиката си в тези небесни вселения.", добави творецът.

А преди дни руският певец с български корен Филип Киркоров сподели пред РИА-Новости. „Бисер Киров бе певец с голям талант и човек с голямо сърце. Невъзможно е да опиша с думи какво бе за мен Бисер Киров. Той беше не просто приятел на баща ми, за мен той бе част от, ако може така да се каже, от голямото семейство – от онези, които формират характера и учат на живот“, изтъкна Киркоров. „Той носеше у дома „ембаргови“ плочи, както сега биха ги нарекли, включваше ги и буквално ни принуждаваше да слушаме чуждестранна естрада. Благодарение на него още от детството не само си заобичах хубавата музика, но и научих да я оценявам. Той самият, бидейки суперзвезда на българската естрада, вдъхновяваше със своя пример и показваше какви висини може да се постигнат, ако вярваш в това, което правиш, като при това оставаше искрен и обикновен човек. Изпитах голяма радост, когато този истински герой на моето детство, изпълни моята песен „Мама тихо ми говореше“, като ми направи подарък за моя 45-годишен юбилей. Вечна му памет!“.

Последният дом на Бисер Киров е до гроба на дъщеря му, в смолянското село Чокманово. 

Двамата президенти ще редят служебното правителство
Росен Плевнелиев и Румен Радев се срещнаха в ранния следобед на Дондуков 2. Поканата беше от страна...
Супер Луна ще грее тази нощ
Тази нощ при ясно време любителите астрономи ще могат да наблюдават  уникално явление –...
1000 лв. глоба за кифли с "екстра" мухи
Производител на закуски от Димитровград ще бъде санкциониран с над 1000 лв. от Агенцията по...
14-ти ноември - Коледни заговезни
Днес са Коледните заговезни. Товае последният ден, в който може да се блажи - да се ядат храни...
Борисов внесе оставката в НС
Премиерът Бойко Борисов внесе оставката на правителството в Народното събрание. 12...