Оставиха под домашен арест 19-годишния убиец от Търново

Рейтинг:
2 30
Николай Белчев нанесе без причина жесток побой на 41-годишния Петко Петков и го уби

Окръжният съд във Велико Търново остави под домашен арест 19-годишния Николай Белчев, заподозрян за убийството на 41-годишния Петко Петков, когото пребил до смърт, без причина.

Случаят разтърси обществеността в Горна Оряховица с жестокостта си. 19-годишният студент във Военния университет е единственият заподозрян за убийството на 41-годишния Петко Петков. Трагичната история се разиграва в ранната утрин на 29 март.

Прибирайки се от дискотека към 5:30 ч., компания от трима души, сред които и Николай Белчев, тръгват с лек автомобил от Горна Оряховица към съседния град Лясковец за банички. Спират колата до олюляващия се Петков, работник в горнооряховските "Захарни заводи", който по същото време се прибира от фирмено парти.

Без причина Белчев нанася побой на безпомощния мъж, след което изчезва от мястото на инцидента със своите приятели. Съвестта на компанията обаче проговаря и на връщане към Горна Оряховица спират да проверят какво е състоянието на непознатия мъж. Докато го вдигат от земята, подпийналият Петков отправя обида към бияча си. Това провокира Белчев да му нанесе още удари, които се оказват смъртоносни.

Младежите бягат от мястото на инцидента, а безжизненият Петков е намерен половин час по-късно. Мъртъв. Предполага се, че приятел е издал Белчев на баща си, а той от своя страна – на полицията. Едва вечерта Николай е задържан.

Тримата младежи са буйни и са известни с безпаметните си партита из горнооряховските дискотеки. Разполагат с пари и имат самочувствие, коментират техните действия горнооряховчани. Според източници от съда единият от разпитваните за инцидента е носил часовник за 12 хил. лв.

Прокуратурата повдигна обвинение за причиняване на телесна повреда. Действието е придружено от убийство по непредпазливост. Законът предвижда лишаване от свобода от две до осем години. За сравнение, за кражба се предвиждат от една до 10 години затвор. Тези обстоятелства позволиха на съда да пусне под домашен арест Николай до насрочване на съдебно заседание за разглеждане случая на побойника, който остава единственият заподозрян за убийството на напълно невинния Петко Петков.

Две жени загинаха, след като влак помете колата им край Карнобат
Отново тежка катастрофа на жп прелез. Две жени загинаха, а други две са в болница, след като влак...
Google ни кара да се мислим за по-умни
Търсачките на Google и Yahoo карат хората да се мислят за по-умни, отколкото са в действителност,...
12-годишен почина в болницата в Търговище
12-годишно момче почина в болницата в Търговище от усложнение на вирусна инфекция. Детето е от...
Установени са съпричастни към убийството на Татяна Стоянова
Полагат се всички усилия за справяне с тежката криминална обстановка. В това увери вицепремиерът и...
Манекенките стават по-пухкави
Обещаните от френското правителство мерки за борба с анорексията вече са факт. Парламентът на...