Протест

Евакуират 2000 души в "Аспарухово"

Рейтинг:
0 1
Много хора отказват да напуснат домовете си въпреки реалната опасност от срутване

2000 души във варненския квартал "Аспарухово" трябва да бъдат евакуирани след потопа. След наводненията са съборени 20 къщи. Други 400 са негодни за обитаване. Въпреки това много от хората в квартала не искат да напуснат домовете си.

Въпреки опасността от срутване много хора, чиито къщи изглеждат здрави на пръв поглед са притеснени, че още не е ясно дали домовете им ще бъдат съборени или ремонтирани.

Липсата на документи след наводнението ще се окаже голям проблем, прогнозират засегнатите. Преди дни ДНСК установи, че няма издадени разрешения за строеж и одобрение на проекти на 40 имота в кв. "Аспарухово". Включително и на улица "Гривица", която е една от най-пострадалите и голям брой евакуирани къщи.

Днес екипи на полицията за пореден път обикаляха опасните постройки заради сигнали, че хора се връщат по домовете си. Униформени и СОТ охраняваt изоставените имоти и за кражби. Засега потвърждение от полицията за хора, които не искат да напуснат къщите си няма.20 фургона за бедстващите след потопа в "Аспарухово" са вече във Варна. Те са разположени на плаца в бившето поделение "Сокол". Временните жилища са с по две спални, кухненски бокс и санитарен възел, като в тях мога да се настаняват по 6 до 8 души.

15 000 лв. с ДДС е цената на всеки един от фургоните Това заяви Никола Колев, изпълняващ длъжността комендант на лагера. Фургоните ще бъдат оборудвани с ток и вода. ВиК вече изграждат канализация в района, а  от "Енерго - про" работят по ел. мрежа.

Още няма повдигнати обвинения срещу хирурга от Търново
Все още няма повдигнати обвинения срещу хирурга от великотърновската болница, който беше заловен с...
Изровиха златно съкровище в подножието на Царевец
Масивни златни обеци, златен пръстен с инкрустиран аметист, обработен до съвършенство, както и...
Българка покори научните среди в Япония
Българка покори върховете на научните среди в Япония. Румяна Ценкова е единствената жена-професор с...
Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...