Прахта усложнява живота в "Аспарухово"

Рейтинг:
1 0
Продължава събарянето на опасните къщи в квартала

Екипи на спасителната служба към БЧК търсят 6-годишния Марин, който все още е в неизвестност след наводнението във варненския квартал "Аспарухово". Междувременно продължава и събарянето на опасните къщи в квартала.

Тинята и калта отстъпиха място на прахта в най-пострадалия от пороите варненски кв. "Аспарухово". В пъти над нормите е запрашеността в момента там. Най-застрашени са децата и хронично болните пациенти.

Непоносима миризма и облаци прах. Така изглеждат най-критичните точки на бедстващо "Аспарухово". 

Още миналата седмица екоинспекцията издала предписания на Общината да изчисти всички пътни артерии до края на месеца, през които е минала водата. Централните улици вече се мият, но мръсотията е много.

В квартала вече работи изнесен медицински пункт. На място лекарите ще преценяват състоянието на пациента и при нужда ще го транспортират до поликлиниката в квартала за безплатно лечение.

А веднага след трагедията в кв. "Аспарухово", хората се обединяват, за да почистят поне детската градина. Дезинфекцията обаче продължава дни наред. Това е и причината много хора да гледат децата си у дома.

"Изчакахме резулатите от пробата от водата и вчера излезе резултатът - отрицателен е и водата е добре, годна е. Всичко е дезинфекцирано, всичко е оправено и мисля, че ще протече съвсем нормален процес", заяви директорът на детска градина "Морски свят" Величка Иванова.

Голяма част от родителите обаче не доведоха децата си заради страха и спомена от случилото се. Останалите градини в "Аспарухово" също се възстановяват от наводнението. Към момента опасност няма.

Музикалното лято стъпи в Стара Загора
Музикалното лято на България стъпи тази вечер в Стара Загора - с голям концерт на едни от...
Искра Михайлова оглави комисия в ЕП
Евродепутатът от ДПС/АЛДЕ и доскорошен министър на околната среда и водите Искра Михайлова бе...
13 години затвор за убиеца на бивша стюардеса
13 години затвор получи убиеца на бившата стюардеса Анастасия Илиева. За жестокото убийство на леля...
Опасен химикал хвърли Русе в паника
Екологично замърсяване хвърли в паника русенци. Опасното вещество гудрон, което се отделя при...
От години изсичали гората над "Аспарухово"
Бедственото положение в "Аспарухово" остава. Жители на варненския квартал протестираха срещу...