Доброволци помагат на пострадалите в "Аспарухово"

Рейтинг:
8 2
Всички желаещи да помогнат - могат да се запишат в кметството на квартала

Стотици доброволци от цялата страна се включиха в разчистването на "Аспарухово". От сутринта те помагат на хората да се върнат, доколкто е възможно, към нормалния си живот. Млади момчета и момичета от Ямбол, Габрово, Перник и Варна днес разчистваха дворове, изнасяха кал и помагаха на хората.

Стойка Колева живее със сина си в пострадалия от стихията квартал. След бедствието първият етаж на къщата й е пълен с кал. Жената с благодарност говори за доброволците.

"От сърце помагат децата, нито ме познават, нито са ми някакви. Помагат – платен, ако извикаш, няма да ти свърши тая работа. Май че трябва да ни нападне беда, за да усетим, че сме човеци", коментира Стойка.

Източник: Impactpressgroup.org

Източник: Impactpressgroup.org

Рано сутринта хората, пристигнали във варненския квартал, за да окажат съдействие. Получили ботуши, лопати и започнали работа. Доброволците продължават дейността си и утре. Всеки, който желае да помага, може да се запише в кметството на "Аспарухово".

добави коментар
gloria6
gloria6
явление за България - но то не е. Първата голяма вълна доброволци е тази, която въпреки всичко помагаше и продължава да помага на сирийските бежанци. Сигурна съм, че именно благодарение на това хората успяха толкова бързо да се съберат и този път, и да бъдат и много повече. И, разбира се, благодарение на FB! Иначе, знаете какво казва Джек Лондон - "който в кръчма няма да отиде, той няма да отиде и на барикада"! Поклон за доброволците!" Днес много от доброволците, посветили свободното си време в последните месеци на бежанската вълна, помагат с ноу хау за логистика, събиране и координиране на помощи по посока пострадалите във Варна и други места в страната. Други участват директно в подпомагането, а трети работят на местно и административно равнище за бързо решаване на възникнали заради бедствията административни проблеми по области, свързани със загубата на документи и картотекиране на хора от уязвими групи. Всяка частица от времето ни, насочена в правилната посока, дава своите плодове. Така бежанската криза с право бе определяна като тест за всички нас. Тя също така следва да ни покаже заедно с последните събития, че всички зависим както от Бог, така и от човечността на другите. Да не отказваме съпричастност на всеки, който се нуждае.
gloria6
gloria6
Изказвам съболезнованията си на близките на жертвите в квартал "Аспарухово", всички останали коментари в този момент са цинични. председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по повод трагичните събития във варненския квартал „Аспарухово“. Възмутиха ме с всички тези изказвания-когато хората очакват помощ, да си мерят всъщност кой е свършил по-малко работа, а не кой какво е направил, добре че такива наводнения стават навсякъде-и в Германия, Австрия, където инфраструктурата е много по-добра от нашата. „Сигурно има слабости от страна на всички, но при едно такова природно бедствие, над 100 кубически метра на квадратен метър, не знам кой може да се оправи .Ясно е , че канализацията не може да поеме такова огромно количество вода. Кой е виновен-дали деретата не са чистени, дали някой е допуснал незаконна сеч, незаконно строителство? 3 дена властите трябва да работят и да мълчат, а след това да направят анализ и да коментират“,
gloria6
gloria6
Страхотни доброволци! И друг път е имало бедствия, но никога досега не съм била свидетел на такава солидарност. Не бях виждала толкова много млади хора и почти деца, които хващат лопатите и цял ден разчистват. Без да искат пари, слава, реклама. Днешният ден ми светлинката в тунела. Лягам си с вяра, че има надежда някога да заживеем в нормална държава. Не заради днешните държавници, а заради тези доброволци, по-голяма част от които са бъдещето на България. Дано останат тук, златни са!
преглед на всички коментари (4)