Осем са жертвите от водната стихия в "Аспарухово"

Рейтинг:
6 3
Вътрешният министър Цветлин Йовчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пътуват към Варна

Осем са жертвите от наводненията във варненския кв. "Аспарухово", заяви пред TV7 и NEWS7 областният управител на Варна Иван Великов. Информацията е непотвърдена.

Той успокои, че няма прелял язовир или скъсана стена на водоем. Ток в целия квартал няма. Активизирало се е свлачище в района.

Междувременно стана ясно, че няма информация за отнесените от водата четирима души, които са били на автобусната спирка в квартала.

Има закъсали автобуси, смущения в подаването на електричество, както и в мобилните комуникации. 35 л на кв. м дъжд се изля във Варна.

Засега е потвърдена смъртта на трима души - мъж, жена и дете. Очевидци в "Аспарухово" споделят, че виждат как вълните по улиците носят трупове.

Поради кризисната ситуация във Варна след проливните дъждове министър-председателят Пламен Орешарски разпореди спешно натам да заминат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев,  главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов.

добави коментар