За призванието да спасяваш живот

Рейтинг:
0 0
Разказът на един фелдшер

Минимум 15 сигнала на смяна приема един екип от Спешна помощ. При близо 1/3 от тях, когато екипът пристигне на адрес, се оказва, че подалите сигнала са се отказали или са избягали.

За призванието да спасяваш живот, има ли то срок на годност според заплащането и условията, повери репортерът ни Мария Василева.

В продължение на 30 години работната смяна на фелдшера Радослав Митов е придружена от звука на линейка, както и от пъстра гама от емоции – от адреналин, състрадание, умора и шок до удовлетворение и смях.

Екипът в линейката на Радослав включва още само един шофьор. На терен те разчитат само един на друг. Освен това многото работа, лошо заплащане и условия на труд, грубото отношение от пациенти – за тях са ежедневие.

И макар че Радослав иска промяна, той не иска тя да е с цената на гняв срещу системата. Дори буквалното разпадане на линейките разказва с усмивка - задната врата на спешната кола пада в дере на софийско село. "Сложихме вратата вътре линейката - прегледах хората, превързах ги, направих инжекция – вратата я върнахме като пациент отзад и после линейката три дена се ремонтира."

Помогнали сме, спасили сме много хора, но това не се вижда. Виждат се само лошите неща, не знам защо е така, чуди се Радослав и все пак ни изпраща с усмивка. Сигурно защото призванието да спасяваш живот няма срок на годност.

Музикалното лято стъпи в Стара Загора
Музикалното лято на България стъпи тази вечер в Стара Загора - с голям концерт на едни от...
Искра Михайлова оглави комисия в ЕП
Евродепутатът от ДПС/АЛДЕ и доскорошен министър на околната среда и водите Искра Михайлова бе...
13 години затвор за убиеца на бивша стюардеса
13 години затвор получи убиеца на бившата стюардеса Анастасия Илиева. За жестокото убийство на леля...
Опасен химикал хвърли Русе в паника
Екологично замърсяване хвърли в паника русенци. Опасното вещество гудрон, което се отделя при...
От години изсичали гората над "Аспарухово"
Бедственото положение в "Аспарухово" остава. Жители на варненския квартал протестираха срещу...