Калин Георгиев спрял първата акция срещу Савов

Рейтинг:
2 2
Стрелецът се барикадирал след учението на барети в близкото училище

Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев е спрял хода на първата акция през 2012 г., водена срещу стрелеца от Лясковец Петко Савов.

В момента обстановката в града вече започва да се нормализира, но районът около къщата на мъжа, който днес уби един полицай и рани още трима, продължава да бъде отцепен.

Любопитна информация по случая е, че Петко Савов предварително е свалил радиаторите от къщата си и ги е сложил на прозорците, за да се защити от полицаите.

Според жителите на Лясковец учението, проведено в близкото училище преди три години, е спомогнало за вглъбяването на стрелеца и решението му да се барикадира у дома си.

Преди две години е имало опити мъжът да бъде освидетелстван, но те са се провалили, защото той не е отговарял на призовките и не се е явил в съда.

Загиналият при спецакцията полицай се казва Емил Шарков. При нахлуването в дома на Савов той е носел щит. Първият от куршумите на стрелеца прави пролука в него, но Савов стреля още веднъж и вторият куршум минава именно през нея, като ранява смъртоносно полицая.

Другите три барети също са с тежки наранявания, основно в горните крайници, а един от мъжете има опасност да загуби ръката си.

Очаквайте още подробности за кървавата драма в Лясковец в емисиите на TV7 и NEWS7!

добави коментар
Крим празнува резултатите от референдума
Крим празнува след референдума, а Западът го отхвърля. Над 95% от гласувалите подкрепиха...
Крим избра Русия с 93% от гласовете
93% от гласувалите на референдума в Крим избраха да се присъединят към Русия, показват данни от...
17 март
София
В момента
Облачно
14°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 4°C
Max: 13°C
Утре
Слънчево
Min: 4°C
Max: 20°C
17 март
На 17 март 1959 г. Тензин Гятсо, 14-ия Далай Лама, напуска Тибет и отпътува за Индия. 10 години по-рано комунистическата власт в Китай отхвърля...