Няма лошо време, има лоша екипировка

Рейтинг:
0 0
Каски и протектори спасяват живот в планината

Ските са най-масовия екстремен спорт. Те могат да са много опасни, ако подцените сигурността си. На първо място трябва да сте добре подготвени със съответната екипировката и никога да не подхождате лекомислено към предизвикателствата в планината. Немците казват: "Няма лошо време, има лоша екипировка".

Ако сте решили през зимните месеци да се отдадете на екстремни спортове като сноуборд и ски и вече сте добре екипирани, не подценявайте най-важната част от нея - каската.
Освен опасност от контузии на главата, при каране на ски и сноуборд, може да получите и наранявания на гръбначния стълб. Това прави гръбния протектор друга важна част от екипировката.

При падане по твърдата писта и с висока скорост, протекторът ще омекоти удара. И не забравяйте, че най-честата причина за инциденти във всеки спорт е надценяване на собствените възможности. Бъдете внимателни и следвайте правилата за безопасност на пистата.

добави коментар
"България без цензура" подписва коалиционно споразумение
"България без цензура", Земеделският народен съюз и ВМРО ще се борят заедно за победа на евровота....
Руската военна намеса в Крим - разрешена!
Украйна на ръба на военен конфликт. Руският парламент одобри искането на президента Владимир Путин...
1 март
София
В момента
Облачно
10°C
Днес
Облачно
Min: 1°C
Max: 10°C
Утре
Дъжд
Min: 4°C
Max: 9°C
1 март
1 март в българския фолклорен календар е празникът на Баба Марта. Свързва се с много древни традиции и обичаи, съхранени през вековете до наши дни. В...