Повдигнаха обвинение на стрелеца от Лясковец

Рейтинг:
4 0
Майка му засега ще бъде освободена без обвинение, прецени прокуратурата днес

Изтече срокът на първоначалното 24-часово задържане на Петко Савов. Повдигнати са му обвинения за умишлено убийство на длъжностно лице – полицая Емил Шарков. Ако бъде признат за виновен, за това деяние законът предвижда доживотен затвор без право на замяна.

Майката му засега ще бъде освободена без обвинение, прецени прокуратурата днес. Стефанка Петков беше арестувана, за да отговаря за съхраняването на незаконно притежаваните боеприпаси в къщата им. Днес започна огледът на стаята, в която се беше барикадирал Савов по време на спецакцията.

Чу се версия, че той се е сдобил с боеприпасите си от намиращия се в близост оръжеен завод. Оттам категорично отказаха той някога да е работел там или да са изнасяни оръжия.

Контролът по набирането на служители преминава и през специалните служби и всеки кандидатстващ за работа в завода се проверява щателно, увериха оттам. Петков преди време подал документи, но кандидатурата му била отхвърлена.

Жоро Комитов е съсед на сем. Петкови от години. Той живее в апартамента над тях. Разказва, че на 14 март се събудил от крясъци "Полиция! Предай се!" и гърмежи.

Разказва, че Петко Савов искал всички да му се подчиняват. Знаел, че има оръжие, а надписът "Смърт за вас" стои на гаража им от 1995 г. Преди години съседите настоявали Савов да бъде освидетелстван за психични отклонения, но майка му събрала подписка, за да предотврати това. Тя била категорична, че той не е луд.

добави коментар
Кризата в Украйна раздели БСП и ДПС
Комисията по външна политика в парламента ще работи за обща декларация за кризата в Украйна след...
Вещаят проблеми с малките земеделски производители
Малките земеделски производители да взeмат по 1250 евро субсидии е популистко изказване на...
В момента:
Втората световна война в цвят и висока резолюция
00:50
21 март
София
В момента
Облачно
10°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 5°C
Max: 16°C
Утре
Слънчево
Min: 2°C
Max: 17°C
21 март
На днешния ден през 1963 г. затворът Алкатрас хлопва врати, след като близо 60 години е "подслонявал" едни от най-опасните престъпници в САЩ. Въпреки...