Вдигат паметник на загиналия полицай в Лясковец

Рейтинг:
7 1
Идеята се подема от местни жители, на ход е общината

Да бъде издигнат паметник на полицая Емил Шарков в центъра на града, поискаха местни хора на страницата на Лясковец в интернет. Идеята подема Ивайло Славчев. "Според мен трябвa дa се нaпрaви пaметник нa зaгинaлия служител нa редa в нaшия грaд", пише Славчев, а Радина Димитрова го подкрепя с думите "Заслужава да го направим!".

Илиян Първанов добавя "Задължително трябва да се направи.Човекът даде живота си за децата на Лясковец. След като всичките безхаберни управляващи са бездействали години наред за проблема. Сега това е най малкото което са длъжни до направят". Оформя се идеята да се напише отворено писмо до общината за разрешение. Все още не се знае какво становище ще вземе местната управа по въпроса.

Тримата пострадали служители на МВР, които бяха настанени във ВМА след вчерашния инцидент в Лясковец, към момента са в стабилно състояние без усложнения вследствие на огнестрелните наранявания, съобщиха от лечебното заведение. Според зам.-началника на Клиниката по анестезиология и реанимация към ВМА полк. доц. Николай Младенов засега липсват данни за развитието на компартиментен синдром (лошо хранене на мускулните групи, повишено налягане и бъбречна недостатъчност), което е знак за по-добра перспектива при възстановяване на горните крайници и при тримата.

За състоянието на пострадалите в реанимацията на ВМА се грижат високоспециализирани военни хирурзи, травматолози и реаниматори с богат опит в лечението на огнестрелни и взривни травми от участието им в задгранични мисии в Ирак, Косово, Босна и Херцеговина, Афганистан и Мали.

На тримата ранени ще бъдат извършени поредните операции с цел предотвратяване на инфекциозни процеси, посочват от здравното заведение. По преценка на лекарите ще бъде приложена хипербарна кислородна терапия в барокамерите на ВМА. При тези сеанси се повишава концентрацията на кислород в организма, стимулира се активността на имунната система и лечението на труднозарастващи рани, предизвиква се силно антимикробно действие и се ускорява цялостно оздравителният процес на пациента.

добави коментар
Победа за "България без цензура " на утрешните избори в Богданов до
Победа на утрешните избори в Богданов дол предрече Николай Бареков. В пернишкото село на балотаж за...
30 часа милонга в София
Продължава 30-часовият танго маратон в София по повод пролетното равноденствие. За втора поредна...
23 март
София
В момента
Слънчево
19°C
Днес
Облачно
Min: 4°C
Max: 21°C
Утре
Облачно
Min: 6°C
Max: 21°C
23 март
23 март е Световен ден на метеорологията. Отбелязва се от 1961 г. Денят е избран, за да почете влизането в сила през 1950 г. на Конвенцията за...