Полицията залови стрелецa в Лясковец

Рейтинг:
3 1
По наша информация Петко Савов е ранен

Полицията задържа Петков Савов - мъжът от Лясковец, който рано тази сутрин откри огън по полицаи, уби един и рани трима, като двама от тях са тежко ранени.

Драмата приключи. Линейка, ескортирана от две полицейски коли тръгна към болницата, обяви репортерът ни Мартин Георгиев.

Марияна Христова, говорител на полицията във Велико Търново потвърди за ареста на Савов. "Да, операцията приключи. Мъжът е обезвреден и задържан. По случая ще се образува процесуално-следсветно дело. Следствените действия продължават. Не мога да кажа нищо повече", обясни Христова.

По наша информация Петко Савов е ранен.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев потвърди новината за залавянето на стрелеца. Йовчев беше извикан в парламента да даде обяснение по случая. 

Той заяви, че арестуваният Петко Савов е притежавал две карабини и две ловни пушки, чието разрешително е изтекло през 2012 г. Многократните опити да предаде оръжията доброволно са били безуспешни.

Заради високата степен на опасност за населението и директната заплаха Савов да използва оръжието срещу деца и жители на града, е взето решение за провеждане на полицейска операция за принудително влизане в дома му и изземане на незаконния боен арсенал.

добави коментар
Новият сръбски премиер обещава мащабни промени
Бъдещият премиер на Сърбия Александър Вучич обеща мащабни структурни промени до края на лятото. Те...
Ръст на новите регистрации на коли в ЕС
Броят на новите регистрации на автомобили в ЕС, което е ключов индикатор за икономическото...
19 март
София
В момента
Облачно
10°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 5°C
Max: 21°C
Утре
Слънчево
Min: 3°C
Max: 17°C
19 март
На днешния ден през 1958 г. в Страсбург е открито първото заседание на Европейския парламент. Това е единствената институция на Европейския съюз,...