Протест

Разбиха нарколаборатория в Сливен

Рейтинг:
1 0
Задържани са двама

Нарколаборатория за производство на синтетична дрога разбиха сливенските криминалисти. Двама са задържаните, единият от тях – мъж на 29 години, преди месеци е излязъл от затвора след присъда за същото престъпление.

Лабораторията за производство на метамфетамини е работила в къща в един от старите квартали на Сливен в продължение на близо половин година. До вчера, когато е разбита от органите на реда.

"Целта беше да бъдат задържани лицата в момент на производство на синтетичните наркотици и същевременно в момент на закупуване от клиентите на тези наркотици, за целта бе организирано наблюдение на лабораторията, при което в момент на производство бяха задържани две лица - на 28 и на 27 години", разкри подробности около акцията комисар Чавдар Божурски, директор ОД МВР Сливен.

Иззети са около 40 грама метамфетамини, техническо оборудване, прекурсори и голямо количество химически вещества, необходими за производството. Наркотиците са били предназначени за реализация в Сливен, в някои периоди продажбите са стигали до 100 грама и обороти от няколко хиляди лева на ден.

Извършителят на това престъпление е известен на полицията, криминално проявен, той системно се занимава с производство на синтетични наркотици, владее формулата за производство на метамфетамини и явно след излизането си от затвора, продължава със същата дейност продължава", коментира Диана Стоева, заместник-окръжен прокурор на Сливен.

Четирима са задържани в момент на покупката на дрога, но те ще бъдат привлечени като свидетели. Очаква се двамата, ангажирани с производството, да получат постоянна мярка задържане под стража.

Борисов за Сидеров: Празнодумството е най-силната му политика
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в профила си във Facebook поведението на Волен Сидеров."За...
Румънец катастрофира край Русе и избяга
Поредна катастрофа на пътя Русе-Бяла - румънско BMW поднесло на мокра настилка и се е преобърнало в...
Голям пожар одими Пловдив
Голям пожар избухна в склад за строителни материали и ВиК оборудване в Пловдив. Инцидентът e станал...
София събра най-редките породи котки в света
Най-редките породи котки в света са в момента в София - на откритата днес, 18 октомври,...
Ученици с послание за опазване на природата
Ученици от 12 клас отправиха послание за опазване на природата. Те са от професионалната гимназия...