Преговорите се провалиха, блокадата на границата остава

Рейтинг:
1 0
Източник: БГНЕС
Пети ден продължава контра-блокадата на българските превозвачи на ГКПП Кулата, която е в отговор на незаконните действия на гръцките фермери

Преговорите за вдигане блокадата на ГКПП Кулата се провалиха, на срещата с министър Ивайло Московски и посланика на Гърция Димостенис Стоидис у нас се явиха нелегитимни представители, които не могат да дадат гаранции, съобщава БГНЕС.

"Явиха се няколко човека, не можаха да дадат никакви гаранции, отказаха да местят тракторите. Шефът на полицията на Серес беше там, не може да поеме ангажимент, че ще може да осигури буферна зона или коридор, по който де са освободи трасето", каза Ивайло Московски.

"Ако някой иска да премине границата, няма никаква гаранции. Гръцкият посланик се опита да говори с тях. Това е максимумът, който може да се направи... Ние не можем да поемем отговорност дали утре или след няколко часа гърците няма пак да затворят границата. Нашите превозвачи не се съгласиха с това предложение“, каза транспортният министър. 

Пети ден продължава контра-блокадата на българските превозвачи на ГКПП Кулата, която е в отговор на незаконните действия на гръцките фермери, блокирали българската граница вече няколко седмици. "Исканията ни са същите, поетапно изтегляне на тракторите от Промахон, имаме подкрепата на държавата, фермерите мислеха, че няма да издържим, но ние сме тук", каза пред БГНЕС Веселин Дангов.

 

Папагал рецитира "Аз съм българче"
Папагалът Жорко от породата Кралско Жако рецитира стихотворението "Аз съм българче". Птицата...
Тировете бавно се изтеглят на Кулата
На ГКПП-Кулата все още е тежко положението с изтеглянето на тежкотоварните автомобили, вчера там...
Пеевски изпратил списък с "желанията" си на Цветан Василев
Прокуратурата участва заедно с една криминална и политическа организирана престъпна група в...
Двама загинаха при незаконна гонка
Двама младежи загинаха при незаконна гонка, организирана на летище "Бършен" край Сливен. При...
Всички гранични пунктове с Гърция са отворени
Всички гранични пунктове са отворени за движение, съобщиха от МВР. Изцяло е премахната блокадата на...