Политически реакции: Цветан Василев да представи доказателства

Рейтинг:
0 2
Така реагираха депутатите на твърденията на банкера за връзки на кабинета Борисов с ДПС

Политическите реакции! Ако Цветан Василев разполага с конкретни данни за връзки на министри от Кабинета "Борисов" с кръгове около ДПС - нека представи доказателства. За това призоваха банкера депутатите от целия политически спектър.

Празнично настроена Десислава Атанасова от ГЕРБ не подмина твърденията на Цветан Василев, че в активите на КТБ все още има два милиарда лева, които с помощта на държавата могат да бъдат осребрени и това да намали щетите от фалита.

Според Атанасова обаче тези твърдения противоречат не само на доклада на Парламентарната комисия за КТБ, която тя оглави, а и на заключенията на независимите одитори. "Нямам идея защо господин Цветан Василев продължава да твърди неща, които по никакъв начин не биха могли да бъдат доказуеми с факти и документи."

Интервюто предизвика интерес и в опозицията. Икономическото острие на БСП заяви, че не е тайна, че и сега текат процеси по разпродажба на активи на банката, процеси, които банкерът определи като "брокерска дейност".

"Аз не коментирам кой какво твърди. Твърденията в крайна сметка трябва да влязат в съда. И той ги потвърждава. Но това, че в момента текат процеси по покупко-продажба на активи на банката не е новост. Въпросът е това да става съгласно българските закони", заяви Румен Генчев, БСП.

Остри политически реакции обаче предизвика изказването на Цветан Василев, че зад определени министри от втория кабинет на Борисов стоят кръгове около ДПС и в частност Делян Пеевски.

"Не може Цветан Василев да ми е критерий изобщо. Те си знаят отношенията с Пеевски. Всички помним в един момент се опитваха да управляват държавата заедно", беше коментарът на Радан Кънев, Реформаторски блок.

Велизар Енчев пък беше категоричен, че твърденията на банкера са 100% истина.

От Габрово председателят на ДПС Лютви Местан заяви: "Истински се затруднявам да коментирам. Всъщност епитетът е заслужен, подобни идиотски твърдения. Ще кажа само, че е крайно време това лице Цветан Василев да говори не само пред медиите, а и пред българските следствени органи".

Местан обясни, че щял да настоява и пред европейските институции за връщането на банкера в България.

97 загинали и 400 ранени при атентат в Анкара (ОБНОВЕНА)
Жертвите на терористичната атака в Анкара достигнаха 97 души, ранените са над 400, обявен е...
Да отгледаш 100-килограмова тиква
Гигантска тиква израсна в старозагорското село Оряховица. Тя тежи близо 100 килограма и е отгледана...
Париж почита виното
Аромат на вино измести уханието на парфюм във въздуха на Париж. Френската столица е домакин на...
Правят реплики на царски корони
Средновековни български корони, копия на оригиналните ще бъдат изложени за първи път у нас в...
Фирмите не искат длъжници
Работодатели уволняват или отказват да наемат хора с кредити или запори по сметките, твърдят...