Съпруга на заложник с призив към Ислямска държава

Рейтинг:
0 0
В своето послание тя подчертава, че той е заминал за Сирия само за да помогне на нуждаещите се

Съпругата на британеца Алън Хенинг, който е в плен на бойците от Ислямска държава, отправи апел към джихадистите да го освободят. В своето послание тя подчертава, че той е заминал за Сирия с единственото намерение да помогне на нуждаещите се хора. Седмица, след като терористичната организация заплаши да екзекутира британеца, няколко влиятелни имами също призоваха той да бъде освободен.

Шофьорът на такси Алън Хенинг бил на благотворителна мисия в Сирия. Хенинг е баща на две деца. Той бил единственият човек от хуманитарния конвой, който не е мюсюлманин. Доктор Шамила Ислам Зулфарик и нейното семейство се возили в линейката, карана от него. Хората от конвоя, състоящ се от 50 превозни средства, му измислили прякора "Гаджет". Конвоят помагал на хора в райони, където се водят постоянни сражения. Хенинг заявил, че посвещава своята линейка на известен сирийски лекар, убит от режима в Дамаск.

На границата между Турция и Сирия, Хенинг решил да навлезе в една от най-опасните зони заедно с още десет души. Те записвали на видео своето пътуване. Доброволците помагали на нуждаещите се, докато един ден не се случило нещо ужасно. "Получихме обаждане, от което разбрахме, че Гаджет е бил отвлечен от маскирани въоръжени мъже. Първо си помислихме, че това е нещо временно, че той ще бъде разпитан и след това освободен", разказва Шамила. В условията на продължаващите размирици в Сирия, това така и не се случило.

В родния град на Хенинг в Северна Англия, хората връзват жълти панделки с надеждата, че той ще се завърне жив и здрав. Никой не иска да говори за случващото се. Напрежението обаче расте.

 

 

Полицаите излизат на пореден протест в четвъртък
Следващият протест на служителите в сектор "Сигурност" ще се проведе в четвъртък от 13 до 20 ч....
Хиляди униформени протестират в София
Започна националният протест на служителите в МВР в столицата. Полицейското недоволство започна във...
Новости в медицината
За първи път у нас спасиха бременна в 7-мия месец жена с животозастрашаваща аритмия, която може да...
Пета нощ на протести в Румъния
Продължават протестите срещу корупцията в Румъния, заради пожара в нощен клуб преди седмица....
Пауза в стачката на "Луфтханза"
Стюардите и стюардесите на "Луфтханза" временно спират едноседмичната си стачка. Днес протестните...