Овладяха напрежението в Бяла черква

Рейтинг:
0 0
Местните са скептици - смятат, че спокойствието няма да продължи дълго

Екип на жандармерията помага за опазването на реда в Бяла черква. В града има засилено полицейско присъствие. Мярката се наложи заради избухналото напрежение между местните жители и заселили се ромски фамилии. Нощта в градчето е минала без напрежение.

Късно снощи на среща между окръжния прокурор на Велико Търново Емил Денев и кмета на града Албена Тодорова беше решено да бъде засилено полицейско присъствие в Бяла Черква и в града пристигнаха няколко полицейски патрула. Заедно с екипи на жандармерията те останаха в града през цялата нощ, а на сутринта Бяла Черква осъмна по-спокойна.

"Направено е всичко, което може да бъде направено и са предприети всякакви мерки за сигурността на хората в Бяла Черква. Докога ще остане жандармерията ще бъде решено във времето, просто в Бяла Черква трябва да настане спокойствие", заяви кметът на Бяла Черква Албена Тодорова.

Според жителите на града обаче спокойствието няма да продължи дълго. Затова те продължават да настояват ромските семейства да бъдат изселени.

Окръжният прокурор на Велико Търново Емил Денев увери, че полицейското присъствие ще бъде засилено, за да бъдат спокойни гражданите на Бяла Черква.

Прокуратурата продължава да следи ситуацията в града, съставени са шест преписки и е образувано едно досъдебно производство за побой и неподчинение.

Музеят за християнско изкуство пред закриване
В навечерието на 50-годишнината си, Музеят за християнско изкуство, който се помещава в Криптата на...
Още 800 хил. лв. за ракети против градушки
Допълнителни 800 хил. лв. отпуска правителството за закупуване на ракети против градушки.Това е...
МВР иска санкции за лоши стопани на язовири
Санкции за недобросъвестните стопани на язовири. Това ще предложи МВР на правителството във връзка...
Котка, заклещена в комин, оцеля 53 дни
Котка прекара близо два месеца заклещена в комин. След спасяването й тя е в учудващо добро...
Русенец стъпи на осемхилядника "Броуд Пик"
Русенец стъпи на осемхилядника "Броуд Пик" в Пакистан. Младият алпинист Иван Томов сбъдна мечтата...