Протест

Туитовете на папата са най-добри

Рейтинг:
0 0
Всяко от съобщенията на Франциск се препредава средно по 10 хил. пъти

Съобщенията на папа Франциск в Twitter са най-препредавани в социалната мрежа измежду съобщенията на лидери от целия свят, се посочва в анализ на консултантската фирма Бърсън-Марстелър. В Twitter папата има 14 млн. последователи, говорещи девет езика. Изследването показва, че всяко едно от посланията на Франциск на испански например се препредава 10 хил. пъти.

Проучването посочва, че измежду лидерите по целия свят акаунтът на американския президент Барак Обама има най-много последователи (43 млн.). Следва го акаунтът на папата (14 млн.), а на трето място са премиерът на Индия Нарендра Моди и президентът на Индонезия Сусило Бамбанг Юдхойоно с по 5 млн. последователи.

Белият дом има 5 млн. последователи в Twitter и се води за последовател на акаунтите на руския премиер Дмитрий Медведев, на британското правителство и на премиерката на Норвегия Ерна Сулберг, сочи също изследването. Като цяло за една година - колкото е продължителността на анализирания период - акаунтите на правителствата са се увеличили с 28%.

В изследването се посочва, че все повече министри на външните работи използват именно Twitter, за да комуникират с колегите си и се получава така наречената Twitter-дипломация. В тази област на първо място е френският външен министър Лоран Фабиюс, следван от службата за външни отношения на ЕС и шведският външен министър Карл Билд.

Изследването обхваща 643 официални и лични акаунта на държавни и правителствени глави в 161 страни по света. 32 страни, повечето в Африка и региона на Азия и Тихия океан, нямат акаунти в Twitter.

Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...
Потвърдено: Няма ебола в Македония
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола. Пробите му са отрицателни. Той е имал...
Лъвче с български корени се роди в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....