Протест

Годеж на малолетни завърши с масов бой

Рейтинг:
2 0
Източник: БГНЕС
Мургави се бият с тояги, шишета, тухли, вадят се дори и саби

Трима са в болница, сред които и 12-годишно дете, а поне петима са задържани след третата ромска война, избухнала снощи (26 юни) в "Предел махала" на Благоевград.

Сигналът за мелето, при което са вдигнати всички налични полицейски сили, е подаден в 22:30 ч. снощи от ул. "Велико Търново". Поводът за поредната война, при която са използвани тухли, бутилки, дървени сопи, брадви, че и саби, е честване на годеж. Както винаги при такива тържества в ромската махала се стигнало до масов бой. Полицаите са стреляли във въздуха, за да прекратят мелето.

В резултат на масовия бой, 48-годишният Атанас Димитров е транспортиран след полунощ за "Пирогов" с тежка черепно-мозъчна травма. Пострадалият, който е с мозъчен кръвоизлив, е ударен по главата с тухла. В отделението по хирургия на МБАЛ са настанени 12-годишният Атанас Желязков и Сашо Димитров, на 26 години. И двамата са с разкъсни рани на главите, получени след удари с твърд предмет. Детето е ударено от хвърлена бутилка, а 26-годишният Сашо твърди, че е сечен със сабя. Четвърти пострадал също е с разкъсна рана на главата, но след обработката й е освободен за домашно лечение.

Поне петима са задържани в ареста на Второ РУП, работата по установяване причините за поредната, трета ромска "война" продължава. По неофициална информация годежът бил между 15-годишен кандидат-младоженец и още по-невръстната му булка, които не са пострадали. Пред Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, след 23 ч. снощи е имало опит за пренасяне на "войната" пред болницата, но след намесата на една патрулка на полицията и една на охраняващата болницата фирма, опитът е париран още в зародиш.

През есента на 2012 г. стана масов бой между клиентите на две съседни заведения в махалата. През май 2013 г. пък беше поредният масов бой с тояги, след като изгоря къща под водоема край пътя за село Делвино. Цяла нощ полицейски патрули дежуриха в размирната махала "Предел".

Путин иска Европа да погаси газовия дълг на Украйна
Руският президент Владимир Путин призова Европа да помогне на Киев да погаси газовите си задължения...
Преговорите между ГЕРБ и "Атака" пред провал
Има вероятност разговорите между ГЕРБ и "Атака" утре (18 октомври) да не се проведат. Причината е,...
Ал Пачино отново на Бродуей
Ал Пачино ще се завърне на Бродуей следващата година, за да участва в постановка на пиеса от Дейвид...
Лео ди Каприо дари $ 2 млн. за опазване на океаните
Леонардо ди Каприо отново показа, че сърцето му е голямо и когато става въпрос за благотворителност...
Ким Чен-ун - доказано жив
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун с втора публична поява в рамките на една седмица. Ръководителят...