Приятели и колеги изпратиха Ради - момичето от "Дъгата"

Рейтинг:
0 0

Десетки приятели и колеги се събраха на Централните софийски гробища, за да изпратят Ради Малякова в последния й път.  Днес беше времето и мястото, когато единственият й жив роднина, неин чичо, се срещна за пръв път с Ради. Момичето, което през 1984-та година заедно с Борислав Чучков изпя песента "Дъга" на фестивала „Златната монета” в Болоня.

Макар че след това пътищата им се разделят, Виктор и Борислав Чучкови днес, 32 години по-късно, отново бяха до Ради. В прощалните си думи композиторът Виктор Чучков разказа спомените, които пази за лъчезарното, своенравно и скромно момиче. Такава я помнят и колегите й от ТВ "Евроком", където Радослава работи повече от 10 години. Последно сбогом с нея си взеха и колегите й от Тв "България Он Еър", където тя работи преди да бъде убита.

Трагичният инцидент е станал на 31-ви юли тази година, когато 37-годишен шофьор я е прегазил на пешеходна пътека в столичния квартал "Младост". С опасност за живота тя остана в болница до началото на октомври, когато загуби битката със смъртта. Срещу мъжа, който сложи край на живота на Ради, се води досъдебно производство под ръководството на прокуратурата.

Приживе Ради изпълни със смисъл името си едва 7-годишна - тя донесе и радост и слава за цяла България, достатъчна й беше само една песен. Сега вече ще радва родителите дали името й - някъде там, отвъд дъгата. 

Почивай в мир, Ради! Светла ти памет! 

ФБР разпитва Анджелина Джоли 4 часа
Федерално бюро за разузнаване (ФБР) разпитва американската актриса Анджелина Джоли в продължение на...
Шофьор кара на заден по магистралата, уби жена
Шофьор на джип пропуснал отбивката за Карнобат на АМ Тракия. Вместо да кара до следващата отбивка,...
Изтеглят от пазара яйцата със салмонела
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) изтегля от търговската мрежа кокошите яйца с...
ТИР се обърна на АМ "Тракия"
ТИР се преобърна на АМ "Тракия" близо до Стара Загора. Инцидентът е станал при 159-ия километър на...
Две силни земетресения удариха Италия
Две силни земетресения разтърсиха централната част на Италия вечерта на 26 октомври. Първият трус с...